Crida a manifestar-se a València aquest dijous contra les lleis repressives

Juntes sense por convoca per segon any aquesta mobilització

La denúncia contra la retallada de drets polítics i civils tornarà a sortir al carrer el proper dijous 19 de febrer a València. Un any després de la primera convocatòria, que va reunir unes 15.000 persones, els col·lectius organitzadors tornen a fer una crida a manifestar-se.

En el manifest que acompanya la convocatòria, s’emmarca aquesta ofensiva repressiva de l’estat com a resposta a la creixent contestació social. Per als convocants, “els exemples potser més visibles han estat algunes conseqüències del moviment 15M, les PAH i els seus “escarnis” i Obres Socials, les vagues de treballadores o estudiants, les assembles de barri o anticapitalistes, els Centres Socials, l’enfortiment del moviment feminista… Brots, tots ells, sorgits fóra de la lògica “partitocràtica” tradicional, i més bé nascuts de l’autoorganització popular i autònoma”.

La convocatòria posa la denúncia de la Llei Mordassa com un dels seus elements principals. Per Juntes sense por, “el primer objectiu que persegueix aquesta nova legislació repressiva és estendre la por per controlar aquesta societat i que ningú lluite perquè res canvie”.

L’objectiu dels manifestants, però, dista de reclamar un retorn a l’estatus quo existent en les anteriors legislatures. “No demanem tornar enrere. No volem aquesta ni altra de les seues lleis repressives. No acceptem aquest estat que anomenen democràtic i que realment és una dictadura encoberta. Volem deixar clar que lluitem per un altre model social que siga realment just, comunitari, lliure i emancipador”.

La manifestació eixirà a les 19.30 hores de la Plaça de Sant Agustí. La convocatòria compta amb el recolzament fins al moment de més de seixanta organitzacions. Desenes de casals i centres socials, organitzacions llibertàries, col·lectius juvenils, el conjunt de l’esquerra independentista del País Valencià i organitzacions en defensa del valencià configuren el mosaic d’aquesta contestació social contra les polítiques repressives.