Els estudiants denuncien la brutalitat policial i diuen que ha trencat tots els ponts de diàleg

Les diverses càrregues policials d’ahir dimecres al matí i al vespre contra les mobilitzacions estudiantils han trencat els ponts de diàleg que podien quedar entre el moviment estudiantil contrari a Bolonya i les autoritats universitàries. Ho assegura Arnau Mallol, portaveu del SEPC, en declaracions a L’ACCENT. Per tornar a seure a la taula de negociació el SEPC demana la dimissió dels responsables (rectors i polítics) del que consideren brutalitat policial.

El balanç de les càrregues d’ahir és de sis detinguts (que ja estan en llibertat) i desenes de ferits (inclòs un nen de 10 anys), alguns dels quals van haver de passar per hospitals.

>> A més, aquest migdia almenys deu estudiants més han resultats ferits per càrregues al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) quan es manifestaven per protestar contra els fets de Barcelona.

L’ACCENT.CAT vam fer-ne un seguiment especial:

>> Dures càrregues i detinguts després del desallotjament de l’ocupació de la UB

>> Els Mossos tornen a carregar contra els estudiants al vespre

>> El SEPC denuncia que les autoritats universitàries optin per la via de la força

>> El rectorat de la UB desallotja els estudiants i no fa cas del referèndum mentre diu que vol mantenir el diàleg

>> Entrevista a Julià Maesteri, portaveu de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE), sobre els motius de l’oposició al pla de Bolonya: “L’EEES és el procés de creació d’un lliure mercat de serveis educatius a l’àrea europea”

>> Vídeos de les càrregues policials: de l’ACN i de dvactivisme de les càrregues policials als estudiants a la plaça Universitat, de dvactisme de les càrregues al Palau Robert i als carrers de l’Eixample, i de jsalvia de les càrregues al vespre.

Arnau Mallol ha explicat a L’ACCENT que entenen que la violència policial d’ahir s’ha d’entendre per l’acord de la setmana passada de l’ACUP, on els rectors van decidir no permetre la interrupció de la vida acadèmica i que, per tant, haurien decidit tallar d’arrel, per la força, les protestes contra el pla Bolonya. Dins d’aquesta estratègia repressiva també s’explica el desallotjament dissabte passat dels estudiants tancats a la UPF.

Petició de dimissions
El portaveu del SEPC detalla que les dimissions que demanen són les dels consellers d’Universitats, Josep Huguet (ERC), i Interior, Joan Saura (ICV) i el rector de la UB, Dídac Ramírez, amb el seu equip de govern. També demanen el posicionament públic de la comissionada d’Universitats Blanca Palmada. I és que entenen que tots ells són responsables de les brutals agressions policials de dimecres.

Ahir mateix el rector va defensar la decisió de cridar els Mossos d’Esquadra per fer fora els estudiants tancats a la universitat, Josep Huguet manifestar que respectava la decisió de Dídac Ramírez i un portaveu del cos policial (Joan Saura encara no ha fet cap declaració pública) va assegurar que l’agressió havia estat “proporcionada”.

La mobilització estudiantil no s’atura
Els estudiants que s’oposen activament a la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) asseguren que maglrat que els hagin enviat els Mossos enlloc d’oferir-los diàleg, les mobilitzacions continuaran. Acualment hi ha cinc facultats ocupades als Països Catalans a la UB (Raval), UAB (Lletres), Girona (Educació), Alacant i Illes Balears.