La solidaritat amb el moviment estudiantil deixa els Mossos en fora de joc

Al voltant de 20.000 persones, van manifestar-se el dijous 26 de març a Barcelona. Protestaven per la repressió del govern tripartit principatí contra el moviment estudiantil català durant la setmana passada, així com en contra de la imposició del Pla Bolonya que consideren un avenç més en la privatització del sistema universitari català. Sota el lema “Bolonya s’aplica a cops de porra”, estudiants, professors, treballadors i ciutadans en general van sumar-se a la convocatòria del Sindicat d’EBolonya s'aplica a cops de porra - Capçalera de la manifestació a Barcelonastudiants dels Països Catalans i la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants. Davant els anuncis dels Mossos d’Esquadra que impedirien que la manifestació baixés per les Rambles així com per qualsevol carrer que donés accés al centre de la ciutat, la manifestació va burlar el gran desplegament i ocupació policíaca dissenyada per impedir el dret a la manifestació i va dirigir els assistents cap a l’Eixample per cloure la manifestació al barri de Sants.

 

>> Llegiu també la notícia sobre l’hospitalització de Tomàs Sayes, en vaga de fam indefinida en defensa de l’ensenyament públic i per reivindicar el diàleg i denunciar la violència policia.

>> Llegiu també l’entrevista amb el portaveu del SEPC Arnau Mallol.

La intensa campanya de criminalització dels mitjans del règim dirigida contra la lluita del moviment estudiantil va quedar desactivada en bona mesura, mentre que la policia autonòmica va quedar-se  tancant la Rambla i tots els accessos a la plaça Sant Jaume, quedant aïllat el Palau de la Generalitat i els seus ocupants de les reivindacions de milers i milers de persones en defensa de l’ensenyament públic català i contra l’autoritarisme del govern.

Solidaritat arreu dels Països Catalans

A València, un miler d’estudiants es mobilitzaren  en solidaritat amb els estudiants pels fets ocorreguts a Barcelona els passats 18 i 19 de març, ocupant breument el rectorat. Les persones que assistiren a la concentració també van haver d’esquivar un important desplegament policial. Altres mobilitzacions tingueren lloc a Lleida i Girona, que aplegaren centenars de persones. Al llarg del dia, es feu una jornada de vaga que paralitzà l’activitat en nombroses facultats i centres.

Setmana de lluita a Tarragona
Unes 200 estudiants van recórrer ahir pels carrers de la Part Alta de Tarragona per mostrar el seu descontentament amb l’actuació policial del 18 de març a Barcelona, per donar suport a les estudiants agredides i per solidaritzar-se amb el vaguista Tomàs Sayes que ara mateix es troba hospitalitzat. La manifestació va acabar davant del rectorat de la Universitat Rovira i Virgili on es van llegir diversos manifestos demanant al rector Francesc Xavier Grau que rectifiqués les seves declaracions en què donava suport a la decisió del rector de la UB de demanar als Mossos que desallotjéssin als estudiants. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a més de demanar la dimissió del rector Ramírez de la UB també la demanà pels màxims responsables de la repressió estudiantil, els càrrecs polítics, com el conseller Saura i el conseller Huguet. És per això ahir la seu d’ERC a Tarragona va aparèixer tacada de pintura i amb unes pintades que els tractaven de responsables. L’acció la ha reivindicada Endavant (OSAN) en un comunicat titulat “Assenyalem als culpables”.

 >> Llegiu la notícia sobre la convocatòria de vaga general del SEPC per al passat dijous.

>> Llegiu també la notícia sobre la intervenció dels mossos contra els estudiants el dia del desallotjament de la tancada a la UB.