Reaccions a la sentència

muralppccvilassar
Les reaccions a les sentències contra la immersió lingüística del Tribunal Suprem s’han estès en diferents àmbits de la nostra societat. L’ACCENT fem un repàs al què han dit tant les organitzacions de l’esquerra independentista com altres moviments socials i sindicals.

Esquerra independentista

Les reaccions de les organitzacions de l’Esquerra Independentista a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió no s’han fet esperar. La CUP, que també ha impulsat les concentracions a totes les localitats davant els ajuntaments, “convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l’única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d’organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu”.

Per la seva banda, Endavant reclama una resposta contundent a la sentència i assegura que la imposició del castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament al Principat “suposaria un retrocés de 40 anys en la lluita en defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans”.

Maulets remarca la importància del model d’immersió lingüística per a consolidar el català com a llengua d’ús social i alhora mantenir la cohesió de la societat, evitant la creació de dues comunitats lingüístiques que visquin d’esquenes. Finalment, aquesta organització juvenil fa “una crida al jovent d’aquest país i a tota la societat a rebel·lar-se en contra dites sentències i a no acatar les imposicions espanyolistes del Tribunal Suprem”.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha reclamat “el compromís per part de la Generalitat de Catalunya i els centres educatius de mantenir una posició desobediència a fi de que la sentència no s’efectuï”.

Moviments socials

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) ha fet una crida a la desobediència per a defensar el model d’immersió lingüística. La CAL insta el nou govern a “plantar cara de forma decidida i arribar fins on faci falta per evitar l’aplicació d’una mesura que provocarà un important retrocés en la normalització social del català, que no deixa de recular com ho avalen les darreres enquestes”.

El sindicat majoritari de l’ensenyament al Principat USTEC ha denunciat que “les  sentències  suposen un retrocés democràtic, una agressió a l’escola catalana, i una ofensa al treball de tots i cadascun dels docents que al llarg dels anys s’han deixat la pell a l’aula”. La USTEC convida “als claustres i docents a mantenir els projectes lingüístics aprovats pels seus Consells Escolars i a exercir la desobediència civil”.