La denúncia de la corrupció que esguita els polítics valencians i la impunitat amb què actuen ha sigut un dels eixos que ha unit els milers d’“indignats” pels carrers del Cap i Casal. Més de 100.000 manifestants (els organitzadors han parlat de 80.000, però possiblement s’hagen quedat curts) han acudit a la Plaça de l’Ajuntament, des d’on ha eixit la manifestació a les 18:30h, sota el lema “El futur és nostre”. Més de tres hores i mitja més tard, la cua de la manifestació no havia arribat al final, que després d’un recorregut circular per la ronda de les muralles ha tornat al punt d’eixida. Aquesta ha sigut una de les manifestacions més multitudinàries des de les que es van viure contra la guerra de l’Iraq. I no s’ha d’oblidar que el dia d’abans prop de 50.000 persones isqueren també pels carrers de València, aquesta vegada en favor de l’ensenyament públic i en valencià.
Marxes des dels barris
A l’igual que en altres convocatòries, la manifestació central ha estat precedida de convocatòries als barris que han confluït al centre de la ciutat. Benimaclet, Saïdia, Patraix, Natzaret o Russafa han sigut alguns del barris que no han faltat a la cita. Així mateix, hi han arribat moltes assemblees d’“indignats” des de localitats properes. La gran quantitat d’assemblees de barri que hi han acudit és una bona mostra de la implantació dels “indignats” arreu de la ciutat i dels pobles de les rodalies.
Més enllà de la corrupció
Els lemes contra la corrupció, en referència als casos Gürtel o Brugal, per exemple, han sigut molt presents en tot el recorregut, però no han faltat les al·lusions a la crisi i les crítiques a les retallades. Tampoc no han faltat les pancartes en favor de TV3, el català i les estelades, poques, però vistoses.