2000 persones participen en la marxa contra les retallades de la sanitat a Barcelona

2000 persones participen en la marxa contra les retallades de la sanitat a Barcelona

9demaig

La marxa realitzada aquest dilluns 9 de maig va aplegar treballadors de la sanitat i molts veïns i veïnes del Guinardó i Gràcia. Va començar a les sis de la tarda a l’hospital de Sant Pau, i va acabar a la seu central de CDC, al Carrer Còrsega, després de passar per l’Hospital de l’Esperança i per la seu del districte. La protesta havia estat convocada pels treballadors i personal sanitari de l’Hospital de Sant Pau i el de l’Esperança, les assemblees de drets socials de Gràcia i l’Eixample, i veïns de Can Baró, el Guinardó i Gràcia, també s’hi van sumar treballadors de l’Hospital Plató.

Prop de 2000 persones van prendre part en la marxa al llarg del recorregut, que passà per la Ronda del Guinardó, travessera de Dalt, carrer Torrent de l’Olla, Plaça de la Vila de Gràcia, i finalment unes 500 persones van acabar dirigint-se a la seu del Convergència del carrer Còrsega, on es va donar per acabada la marxa.

Un portaveu de l’Assemblea pels Drets Socials de Gràcia va assenyalar que aquesta és la primera protesta que engloba els dos hospitals, Sant Pau i L’Esperança, situats al nord de la ciutat de Barcelona, i recordà que ja és la tercera que convoquen treballadors i veïns de l’Esperança, preocupats per l’amenaça de tancament de les urgències. Per altra banda, Maria J. Lecha, treballadora de St. Pau i membre del sindicat FTC, denunciava que malgrat l’anunci electoral del govern que no es farien retallades sense acordar fins després de les eleccions, els serveis suspesos per les mateixes no s’han tornat a obrir, tot i les reclamacions del personal de l’hospital, i per tant el govern no té cap intenció de fer marxa enrera en el desmanetllament de serveis bàsics per als ciutadans.

La convocatòria, a més de denunciar les retallades de la sanitat del govern autonòmic, assenyalava també la responsabilitat del govern estatal, així com també mostrava el seu rebuig a la reforma de la negociació col·lectiva que “el govern de Zapatero i la patronal volen negociar amb els sindicats majoritaris en el malanomenat diàleg social”.