Segons han explicat els portaveus de Barcelona Decideix, a l’hora de tancar les urnes, les vuit del vespre, havien votat un total de 257.645 ciutadans, que sobre el padró correspon a un 18,14%. Sobre el cens d’electors de Barcelona (Parlament 2010), han votat 244.251 electors censats han emès el seu vot, que suposa un 21,37% del cens.
En la roda de premsa feta aquest diumenge 10 d’abril al vespre, Alfred Bosch, portaveu de la consulta, ha afirmat que «qui digui que votar sobre la independència no interessa als barcelonins, és que no toca de peus a terra».
En la consulta han votat més electors dels que van escollir Hereu com a alcalde (un 14,8% del cens), i molts més dels que voten partit com ERC o SI. Molts més també que a la consulta sobre el futur de la diagonal impulsada per l’Ajuntament l’any passat, amb una campanya que va costar més de 4 milions d’euros, a diferència d’aquesta, que s’ha realitzat únicament mitjançant aportacions voluntàries. Menys votants, però, que els que van votar pel regionalisme conservador de CiU en les darreres eleccions autonòmiques (un 22%). El resultat de participació a la capital ha estat, en tot cas, el més elevat amb diferència entre les ciutats grans del país en aquestes consultes.
Amb la major part de l’escruitini ja realitzat el dilluns al matí, el Sí obtenia prop del 90% dels sufragis, el No un 8,8%.
Al llarg del vespre i la nit, centenars de persones es van concentrar davant el centre de recompte a la Rambla de Barcelona.
>> El 10A clou el cicle de les consultes
>> Quina estratègia per avançar cap a la independència? Diferents veus independentistes opinen sobre les consultes i els reptes de futur.
>> Nous escenaris després de les consultes. Editorial de l’Accent.