La sala Carme Teatre situada a l’Atzucat (oficialment carrer Gutenberg) del barri homònim de la ciutat de València es troba en perill. L’enclavament es troba afectat pel Pla RIVA, en concret coincideix amb la zona número 22 de l’anomenat Pla Muralla. Aquest pla pretendria recuperar la muralla àrab de Ciutat Vella a partir de les seues restes existents. El Carme Teatre es voria clarament afectat en el sentit que l’espai, avui arrendat, passaria a ser de titularitat municipal, però, en cap cas s’ha contemplat el reallotjament de la companyia. Aquest desnonament ha afectat també diversos veïns del carreró.
Carme Teatre és una companyia que treballa a l’Atzucat des de 1995. Els seus impulsors contribuïren a condicionar per l’art escènic un antic taller del segle XIX. No debades aquesta zona degradada, però tranquil·la com cap altra a la ciutat, fou un dels primers focus industrials de la ciutat.
Des dels seus inicis l’aposta de la companyia fou avantguardista, amb l’impuls o el suport a produccions de dansa o teatre de caire alternatiu que no s’adaptaven al circuït oficial. De fet, Carme Teatre fou ànima mater del conegut Circuït Cafè-Teatre de València, fet que revertí en la formació de noves companyies i noves propostes “de risc”. El criteri artístic del seu teatre per a adults es basa en la investigació, l’experimentació i la innovació, i alhora manté una “crítica amb l’ètica del present”. En la seua ja dilatada trajectòria ha sigut escenari de representacions de companyies del país -doncs un dels seus principis és fomentar la producció autòctona- però també internacionals.
Pel que fa als reconeixements, l’any 2007 Carme Teatre fou guardonada amb el premi a la millor sala del País Valencià. L’abril de 2008 l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians li atorgaren el Premi Narcís durant la festa del Dia del Teatre a l’Octubre (Centre de Cultura Contemporània) de València.
Davant la imminent amenaça de desnonament, Carme Teatre amb d’altres veïns i veïnes afectades, presentaren una al·legació a l’Ajuntament per tal d’exigir-los el reallotjament. Després d’això, el director de la companyia, Aurel·li Delgado, feu una crida a presentar al·legacions individuals per tal de salvar la sala. Un bon grapat d’aquestes al·legacions signades per veïns i veïnes i personalitats del món del teatre foren lliurades a la casa consistorial el passat 9 de març. Tanmateix, en el tancament d’aquesta edició, l’Ajuntament no ha ofert cap mena de resposta i Carme Teatre, el contracte d’arrendament del qual finalitza el juny, continua agonitzant.