El director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), Romà de la Calle, va anunciar la seva renúncia al no compartir una decisió de la Diputació (institució de la qual depèn el museu) de censurar imatges del cas Gürtel en l’exposició de fotoperiodisme Fragments d’un any. En un principi, la decisió de treure aquest material de l’exposició va ser atorgada des de l’administració a De la Calle, que va negar que hagués pres tal mesura i va dimitir d’immediat.
De la Calle, reconegut catedràtic d’Estètica a la Universitat de València i president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, ha negat haver pres part en aquesta decisió i ha qualificat els actes de “matusseria immensa”. De la Calle es va mostrar incrèdul davant la farsa de la Diputació i va assegurar que després d’això no tenia sentit continuar al capdavant de la direcció del Museu. “La meua dignitat no podia aguantar eixa mentida”. Així doncs, sembla clar que els màxims responsables de la censura sobre els materials del cas Gürtel rau únicament en el president de la Diputació, Alfons Rus; el diputat de Cultura, Salvador Enguix, i el d’Hisenda, Màxim Caturla.
Des que es va fer pública a dimissió, de la Calle ha rebut nombrosos suports de reconeguts membres del món cultural valencià. El suport més destacat és el del president del president de la Unió de Periodistes Valencians (UPV), Joaquim Clemente. Clemente es va mostrar indignat pel fet que sigui De la Calle qui hagi d’abandonar el seu lloc, i no els màxims responsables polítics citats anteriorment.
Per altra banda, cal destacar la inutilitat de la maniobra de l’administració valenciana. L’objectiu de pretendre amagar el material destinat a l’exposició ha estat en va. La UPV ha repartit 15.000 de catàlegs amb les imatges durant les festes de les falles a València. Així doncs, el PP valencià queda una vegada més al descobert a través d’una maniobra censuradora i, a més, mal executada.