Centenars de persones es concentren a València contra repressió policial del 29-S

Aquesta vesprada s’han concentrat prop de dues-centes persones al centre de València per exigir la dimissió del delegat del govern Ricardo Peralta, el màxim responsable de les brutals càrregues policials produïdes en diversos punts de la ciutat durant al vaga general delpassat 29 de setembre.
>>Galeria de fotos a l’interior de la notícia

La concentració, convocada per la Plataforma pels Drets Socials i diverses Assemblees d’Estudiants de la Universitat de València, s’ha desenvolupat amb relativa normalitat davant la seu central de la Delegació de Govern, situada al mateix Carrer Colom on es va produir la càrrega més violenta d’aquell dia. No s’ha produit cap enfrontament directe amb la policia, però s’ha anunciat que multarien els manifestants, tot i comptar amb els permisos pertinents.

Notícia relacionada:

Ricardo Peralta contra tot

Els manifestants en un dels parlaments han recordat que aquell dia de vaga es van produir dos moments de màxima tensió: el primer durant la manifestació d’estudiants que recorria pacíficament l’Avinguda Blasco Ibáñez, on la policia va dissoldre violentament els vaguistes causant diversos ferits greus, alguns d’ells encara pendents d’operacions quirúrgiques, i va detindre dos estudiants quan eixien caminant d’una facultat. La segona càrrega fou la del Carrer Colom, què serà recordada com una de les càrregues més brutals i injustificades  que s’han patit al ‘Cap i Casal’ en els últims anys.

Segons la policia la càrrega es va produir perquè els manifestants d’aquell 29-S estaven tancant diversos locals i comerços que no havien secundat la vaga, però com ha demostrat nombrós material gràfic publicat a internet i a mitjans de contrainformació, com per exemple el vídeo publicat per l’ACCENT un dia després de la brutal actuació policial, la versió oficial manca de tota credibilitat i queda demostrat que, com denuncia la Plataforma pels Drets Socials, “foren nombroses les agressions policials sense cap motiu”.

Primer intent de protesta

Ja la setmana passada les Assemblees d’Estudiants tractaren de concentrar-se a la Delegació de Govern, coincidint a les portes de la institució amb un grup d’immigrants colombians que protestaven contra la celebració del 12 d’octubre. En aquella ocasió la policia va impedir els estudiants mostrar les seues pancartes contra al repressió i fins i tot repartir els seus manifestos. La situació va arribar a l’absurd quan la policia va rodejar l’estudiant que portava el megàfon per evitar que s’escoltara res i fins i tot va retirar una pancarta relacionada amb la concentració del 12 d’octubre perquè estava signada per les Assemblees d’Estudiants.

La Unitat d’Intervenció Policial III

Els executors directes d’aquestes dues càrregues policials del 29-S foren els membres de la Unitat d’Intervenció Policial III, que ha protagonitzat diversos episodis repressius molt semblants en els últims mesos. Són els mateixos que reprimiren els piquets de Correus la matinada de la vaga i que han intervingut em les dos concentracions que s’han organitzat en protesta per aquells esdeveniments. La mateixa vesprada del 29-S dos dels caps de la UIP III amenaçaren directament les persones que portaven una pancarta contra la violència policial assegurant que quan s’acabara la manifestació els buscarien.

També és la mateixa Unitat que reprimí les protestes en defensa del Cabanyal dels primers mesos de 2010 i ha participat en amenaces a diverses ‘okupacions’ d’eixe barri. Les setmanes prèvies a la vaga protagonitzaren altres casos de repressió política com el que patiren alguns estudiants el dia de la inauguració del curs acadèmic de la Universitat de València, on impediren l’entrada a la seu central de la universitat i amenaçaren i denunciaren un home major pel simple fet d’expressar-se en valencià.

Flickr_albumid=72157625164538208