Dues persones s’encadenen a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola

Dues persones s’han encadenat aquest dilluns 16 de març al matí al balcó de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola i per un aire net. L’objectiu de l’acció és “denunciar públicament que el projecte d’incineració de residus a la Sanson continua endavant i es veu reforçat amb l’operació especulativa que vol modificar el Pla General Metropolità en favor d’interessos privats entre els que hi ha l’empresa cimentera Cemex i el constructor Paz Dorado”.
Els activistes també convoquen a la manifestació unitària del 22 de març ‘Contra la política ambiental de la Generalitat’.
Els impulsors de l’acció a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llboregat han emès un comunicat on denuncien:
.Que el projecte d’incineració de residus a la Sanson continua en marxa i es veu reforçat per la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) que promou el govern de Sant Feliu.
.Aquesta modificació del PGM respon als interessos especulatius de promotor i propietaris privats. Els mateixos interessos que ens han portat a l’actual “crisi”.
.La modificació agredirà Collserola i requalificarà zones forestals en parcs i jardins, cosa que no garanteix la protecció i conservació d’aquestes zones.
.Al barri de Mas Lluí es veuen afectades zones destinades a equipaments que ara es
reconvertiran en espai per vivendes.
.Es construirà una carretera a zones protegides, que estan dins la Xarxa Natura 2000,
per facilitar l’accés de camions a la cimentera. Això consolidarà la ubicació i les dimensions d’aquesta empresa altament contaminant situada al peu de Collserola.
. Els processos participatius han esdevingut un mer mecanisme per legitimar les decisions preses prèviament. Sovint l’Administració de torn, no ha informat a la ciutadania i quan ho ha fet, ha estat tard i/o de forma interessada.
A més, els activistes en defensa de Collserola demanen:
.Que la defensa de l’espai forestal de Collserola no sigui negociable i passi a ser una prioritat de cara a que esdevingui Parc Natural.
.Que es faci un estudi ambiental independent i un procés de debat amb tota la ciutadania entorn a la ubicació, les dimensions i l’activitat industrial de la cimentera.
.Que s’iniciïn processos participatius reals i profunds que permetin a les entitats realitzar propostes i accions amb una capacitat de canvi real.
.Que es prenguin polítiques reals de reducció i reutilització de residus urbans i industrials, deixant en darrer lloc el reciclatge.
.Un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment totes les regidories.
>> Per més informació: http://santfeliurespon.net/