[bar group="860×106"]

Dues persones s’encadenen a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola

Dues persones encadenades a l'Ajuntament i manfiestants solidaris davant l'edificiDues persones s’han encadenat aquest dilluns 16 de març al matí al balcó de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en defensa de Collserola i per un aire net. L’objectiu de l’acció és “denunciar públicament que el projecte d’incineració de residus a la Sanson continua endavant i es veu reforçat amb l’operació especulativa que vol modificar el Pla General Metropolità en favor d’interessos privats entre els que hi ha l’empresa cimentera Cemex i el constructor Paz Dorado”.

Els activistes també convoquen a la manifestació unitària del 22 de març ‘Contra la política ambiental de la Generalitat’.

 

Els impulsors de l’acció a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llboregat han emès un comunicat on denuncien:
.Que el projecte d’incineració de residus a la Sanson continua en marxa i es veu reforçat per la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) que promou el govern de Sant Feliu.
.Aquesta modificació del PGM respon als interessos especulatius de promotor i propietaris privats. Els mateixos interessos que ens han portat a l’actual “crisi”.
.La modificació agredirà Collserola i requalificarà zones forestals en parcs i jardins, cosa que no garanteix la protecció i conservació d’aquestes zones.
.Al barri de Mas Lluí es veuen afectades zones destinades a equipaments que ara es
reconvertiran en espai per vivendes.
.Es construirà una carretera a zones protegides, que estan dins la Xarxa Natura 2000,
per facilitar l’accés de camions a la cimentera. Això consolidarà la ubicació i les dimensions d’aquesta empresa altament contaminant situada al peu de Collserola.
. Els processos participatius han esdevingut un mer mecanisme per legitimar les decisions preses prèviament. Sovint l’Administració de torn, no ha informat a la ciutadania i quan ho ha fet, ha estat tard i/o de forma interessada.

A més, els activistes en defensa de Collserola demanen:
.Que la defensa de l’espai forestal de Collserola no sigui negociable i passi a ser una prioritat de cara a que esdevingui Parc Natural.
.Que es faci un estudi ambiental independent i un procés de debat amb tota la ciutadania entorn a la ubicació, les dimensions i l’activitat industrial de la cimentera.
.Que s’iniciïn processos participatius reals i profunds que permetin a les entitats realitzar propostes i accions amb una capacitat de canvi real.
.Que es prenguin polítiques reals de reducció i reutilització de residus urbans i industrials, deixant en darrer lloc el reciclatge.
.Un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment totes les regidories.

 

>> Per més informació: http://santfeliurespon.net/


[bar group="860×106"]