El cas Gürtel arriba a Rita Barberá

>> El TSJM reclama informació a la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) sobre els contractes en l’època en què Barberá era la seua presidenta.

Aquest dilluns dia 10 a les 11h  del matí dos funcionaris de la Policia Judicial espanyola es personaren en la seua de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La intenció de la policia era de recaptar informació sobre els contractes realitzats per aquesta entitat entre 2000 i 2004 ―època en què Rita Barberá era la presidenta. L’ordre venia signada per l’instructor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Antonio Pedreira, encarregat de la part madrilenya del cas Gürtel.


El punt de mira del sistema judicial espanyol s’adreça ara a Barberá perquè entre la informació estudiada pel cas Gürtel apareix el nom de Álvaro de la Cruz, que era secretari de la FEMP quan Barberá la presidia. En l’apartat de pagaments en diner negre hi ha apareixen diversos conceptes abonats a De la Cruz uns dies abans que Barberá i el seu equip ―amb De la Cruz inclòs― deixara el càrrec.

Les vinculacions entre l’alcaldessa i els imputats del cas ja venien d’abans com ho demostren algunes converses enregistrades a Álvaro Pérez (El bigotes). Aquest, en una ocasió comentà per telèfon que estava “en Louis Vuitton comprant-li una bossa a l’alcaldessa”. “Com porte fent des de fa 4 anys”, deia Pérez. Segons afirmava El bigotes parlant de la batllessa: “No ens dóna res, però tampoc ens fa res”.