El FN reclama a la prefecta de Catalunya Nord que actuï contra els electes catalanistes arran de la Diada

El FN reclama a la prefecta de Catalunya Nord que actuï contra els electes catalanistes arran de la Diada

El dirigent del Front Nacional i regidor de Perpinyà Louis Aliot ha adreçat una carta a la prefecta de Catalunya Nord, Josiane Chevalier, protestant pel silencia de l’estat francès davant del que considera com “accions conduïdes per grups independentistes catalans i alguns electes francesos els quals, excedint-se de les responsabilitats vinculades a llurs mandats, ingereixen en els afers interns d’un estat estranger amic de França”.

Aliot fa referència als actes al voltant de la diada del 7 de novembre, que van culminar en una manifestació el dissabte 8 pels carrers de Perpinyà, i als actes que des de fa prop de dos anys es desenvolupen a Catalunya Nord vinculats amb el procés sobiranista de la Catalunya sota mandat espanyol.

El conseller del FN demana a la prefecta -un càrrec equiparable al de governador civil o delegada del govern- que recordi a tots els electes les obligacions pel que fa al “respecte estricte a la República francesa una i indivisible”.

Louis Aliot és dirigent del Front Nacional i eurodiputat d’aquest partit. Company sentimental de Marine Le Pen, i sense vinculació amb Catalunya Nord, fa anys va fixar la seva mirada en l’ajuntament de Perpinyà com a trampolí polític. Un ajuntament de la riba mediterrània en una regió pobra on el vot del FN creixia ràpidament podia ser una bona porta d’entrada al poder institucional. Tot i els bons resultats obtinguts en les eleccions municipals -va guanyar la primera volta amb el 34,20% dels vots-, va ser derrotat en segona volta per l’actual batlle Jean-Marc Pujol.

L’extrema dreta a Catalunya Nord sempre ha estat hostil a la identitat nacional però no ha fet d’aquesta hostilitat una senya d’identitat política, centrant-se més en qüestions com la immigració i l’ordre públic. Fins i tot, els nuclis vinculats amb el bloc identitari han usat un regionalisme inflamat per a diferenciar-se de la ignorància absoluta del FN a la identitat catalana.

Amb tot, en els darrers temps hi ha hagut alguns atacs contra símbols de catalanitat, com el que es va produir el passat juliol contra la Porta dels Països Catalans a Salses. En aquella ocasió, es va serrar el pal de la senyera i es van fer pintades amenaçants en aquell monument, signades pel Front Nacional.

aliot_josianechevalier

La carta d’Aliot a Josiane Chevalier, publicada per Ouillade.eu