La dictadura que s’ha implantat des de fa tres mesos a Hondures ha comportat la clausura de diversos mitjans de comunicació i la repressió contra periodistes.
La censura imposada pel règim d’Hondures s’ha aguditzat sobretot des del 25 de setembre, quan tornà el president destituït Manuel Zelaya. Dos dies després, el 27 de setembre, el govern va signar un decret prohibint qualsevol reunió pública “no autoritzada” i donant poder a les autoritats per a tancar els mitjans de comunicació que “atempten a l’ordre públic”.
A l’endemà de la signatura el govern de facto tancava l’emissora Radio Globo i la televisió Canal 36, els darrers canals afins a Zelaya. La policia va intervenir per a desallotjar els edificis i confiscar el material. Al desallotjament també agrediren a Ronny Sánchez, periodista guatemalenc del canal mexicà Televisa i a Alberto Cardona de Guatevisión.
Moltes veus internacionals ho han denunciat. És el cas de Reporters sense Fronteres (RSF), que va publicar el dia 29 de setembre una notícia a la seua web on denunciava els fets i l’escalada de censura i repressió informativa al país centreamericà. Segons RSF: “Els militars han intentat mantenir la premsa internacional al marge i han fet de tot per imposar el silenci als escassos mitjans de comunicació independents que encara resten actius al país”. “La repressió ha de cessar, en especial contra els drets humans”, demanava Reporters Sense Fronteres.
Segons Esdras Amado López, director del Canal 36, la cadena no emet des del 22 de setembre a causa d’un tall d’energia elèctrica. Radio Globo també ha denunciat nombroses interrupcions de la seua programació. Segons ambdós mitjans, l’objectiu és impedir la cobertura de la repressió i l’expulsió dels manifestants reunits en torn de l’ambaixada de Brasil, on es troba Zelaya amb la seua muller.