La Koordinadora de Kol·lectius del Parke signa un principi d’acord amb el consistori que obre les portes a prolongar el conveni que data de 1987. La lluita constant dels membres de la Koordinadora ha donat els seu fruits i, després de més de 40 dies en vaga de fam per torns, finalment han aconseguit un principi d’acord amb l’Ajuntament d’Alfafar.
El dijous 24 d’octubre, coincidint amb les mobilitzacions en l’àmbit educatiu, diverses pancartes en solidaritat amb la vaga de fam es van veure als campus universitaris de València i al llarg del recorregut de la manifestació del matí. Era un record que el conflicte continuava al Park Alkosa i una mostra que la solidaritat s’estenia per tota la ciutat.
Potser per això, l’endemà, el divendres 25 d’octubre, l’Ajuntament els va enviar una proposta d’interlocució i de negociació que, un cop signada, els membres de la Koordinadora donaven per bona i qualificaven de victòria parcial. En declaracions al portal informatiu Nonada, Toni Valero, portaveu de la Koordinadora, assegurava que “tenim la sensació de què hem guanyat una batalla, però no la guerra”. Perquè després de setmanes d’immobilisme i hermetisme municipal, l’acord signat amb l’Ajuntament finalment reconeixia l’existència d’un problema i la necessitat d’arribar a un acord.
Així, el document signat per l’alcalde d’Alfafar i la coordinadora comprometia a ambdues entitats a acordar i signar “un conveni de cooperació-col·laboració que incloga un pla de treball i d’inserció sociolaboral, de formació i acció social”. Així mateix, s’obria de nou la porta a la possibilitat de continuar amb la gestió de la neteja del barri d’Orba per part de la Koordinadora i, finalment, l’Ajuntament es comprometia a retirar totes les sancions derivades de les accions de protesta realitzades des que va esclatar el conflicte i es va instal·lar el campament dels vaguistes a la plaça de l’Ajuntament. “Tenim un conveni que data de l’any 1987, i estem d’acord en el fet que cal renovar-lo”, explicava Toni Valero. “Ells parteixen de la tesi de que és il·legal que una cooperativa social gestione la neteja. Però nosaltres els hem posat mil exemples de ciutats on funcionen acords del mateix tipus. El que volien, en realitat, era privatitzar eixe servei per una sèrie d’interessos ocults d’una part del Partit Popular