El SEPC celebra la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Reus

El SEPC celebra la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Reus

</meta>

</meta>Acte durant la Trobada d'Estudiants // FOTO: Periòdic la Bicicleta

Al voltant d’un centenar de persones s’ha reunit, aquest cap de setmana, a la VII Trobada d’Estudiants que ha organitzat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Reus, municipi i cap de comarca del Baix Camp.

L’ACCENT hem parlat amb Laura Rodríguez, membre de la comissió organitzadora de la Trobada d’Estudiants i militant del SEPC, perquè expliqués com ha anat.

Com d’altres anys, la trobada tenia com a principal objectiu fomentar la formació dels militants del SEPC, amb tot un seguit de xerrades, tallers i passis de vídeos, així com introduir els estudiants dintre de la lluita estudiantil que segueix el SEPC .

Això mateix ho ha confirmat Laura Rodríguez: “Aquest any preteníem que la formació que podien donar les xerrades servís per formar a la militància i articular el projecte actual del SEPC, que és la Carta Catalana d’Estudiants”.

Laura Rodríguez també ha explicat a L’ACCENT que molts dels objectius de la Trobada s’han complert, tot i que el SEPC haurà de valorar profundament el seu transcurs. Malgrat això, la militant del SEPC ha mostrat una actitud positiva i ha afegit que “creiem que la trobada ha seguit un bon curs perquè ha donat noves eines per seguir fent feina a les universitats i els ponents han proporcionat idees clares i necessàries als militants”.

Activitats de la Trobada d’Estudiants dels Països Catalans

La trobada va començar concretament el divendres 2 d’octubre a la tarda, amb l’Obertura de la VII edició de la TEPC i ha finalitzat aquest diumenge 4 d’octubre amb un dinar de germanor a càrrec de l’assemblea de Maulets de Reus. Al llarg d’aquests tres dies s’ha pogut gaudir de tot un seguit d’activitats de formació com la de renovació pedagògica a càrrec de Quim Framis, la xerrada sobre el model coeducatiu de Patricia Gracia, el taller sobre coeducació que ha organitzat el col·lectiu antipatriarcal de Tarragona Cau de Llunes, la xerrada sobre l’Espai Jove a càrrec de la Intersindical-CSC, la xerrada sobre el català a les aules, la xerrada sobre les indústries militars a la universitat que ha fet el Centre Delàs-Justícia i Pau, i a una taula rodona sobre el futur de l’educació pública als Països Catalans amb la col·laboració de ponents dels sindicats independentistes Ikasle Abertzaleak i Agir provinents d’Euskal Herria i de Galícia.

A part, també s’han practicat activitats de lleure i d’oci popular durant la nit i dissabte a la nit es va organitzar un concert amb l’actuació d’Anita Miltoff i Poker’s, grups de la zona.