El SEPC denuncia que les autoritats universitàries optin per la via de la força

Davant del desallotjament d’aquest dimecres al matí a la UB i de les diverses càrregues que s’estan produint contra els estudiants que protesten per l’actuació policial, el SEPC (sindicat majoritari a les universitats catalanes) denuncia que les autoritats universitàries hagin optat per la via de la força, imposició i coacció contra els estudiants mobilitzats.

Arnau Mallol, portaveu del SEPC, ha dit a L’ACCENT que l’agressió d’aquest matí ha trencat els ponts de diàleg que podien quedar entre el moviment estudiantil i les autoritats universitàries, i que no tornaran a la taula de negociació fins que no dimiteixin els responsables (rectors i polítics) de l’agressió policial.

</param></param></param></param></param></embed>

>> Vegeu l’entrevista a Julià Maesteri, portaveu de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE), sobre els motius de l’oposició al pla de Bolonya: “L’EEES és el procés de creació d’un lliure mercat de serveis educatius a l’àrea europea”

El SEPC denúnica la inoperància dels rectors per gestionar els conflictes
En el comunicat que ha fet públic el SEPC, lamenten que “l’entrada dels Mossos d’Esquadra a les universitats catalanes ve sent una tònica massa habitual i demostra la inoperància dels rectors per a gestionar amb diàleg els conflictes que sorgeixen a la universitat” i asseguren que “que la violència policial, les detencions, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat pública i de qualitat”.

El SEPC exigeix la dimissió immediata del rector Dídac Ramírez i tot l’equip rectoral. També demanen el posicionament de Blanca Palmada, Comissionada d’Universitats, i el senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, es posicionin públicament sobre l’entrada de cossos policials a les universitats públiques catalanes. De fet, Huguet en unes declaracions públiques ja ha dit que respecta la decisió del rector.