El SEPC escalfa motors de cara a la vaga del 28F

Assemblea-ObertaEl Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha encetat un període de mobilitzacions de cara a la vaga convocada per al 28 de febrer, que afecta l’ensenyament secundari i superior. Segons ha fet públic el sindicat, la vaga respon a un “clima crític” davant la degradació del sistema educatiu i a la necessitat de “fer un pas endavant i tornar a buidar les aules i a sortir al carrer”.

La vaga esta convocada arreu dels Països Catalans sota domini espanyol i hi ha manifestacions a les principals ciutats. A València l’Assemblea Interuniversitària s’ha afegit a la convocatòria i ha ampliat un dia de vaga; el mateix ocorre a Castelló de la Plana i a alguns altres campus universitaris de les rodalies on la convocatòria serà de quaranta-huit hores.

Mobilitzacions prèvies

Els dies previs a la vaga, els estudiants han protagonitzat diverses mobilitzacions. Així, la setmana del 18 al 24 de febrer ha vist diversos talls de carrer als campus de Barcelona, o protestes pel cost del transport públic amb accions del #NoPaguem.  Dins d’aquestes jornades, el SEPC del Campus del Raval de la UB va denunciar l’actuació de la policia de paisà dins el campus durant una jornada informativa de cara a la vaga del 28F. Segons el sindicat, un policia va insultar i amenaçar els estudiants i va intentar efectuar una detenció il·legal, ja que, com denuncien, no tenia el permís del rectorat per intervenir-hi.

Carta Catalana dels Estudiants

Paral·lelament a la convocatòria de vaga, el SEPC ha presentant la Carta Catalana dels Estudiants (CCE), que fixa la seua proposta política amb “tot allò que defensem per a l’educació als Països Catalans”. La Carta neix de l’anàlisi actual del moviment estudiantil i, en concret, de la seua passivitat.  Com  diu el SEPC, “els activistes hem de jugar un rol actiu en la construcció del model educatiu i per això cal teixir una alternativa programàtica que deixi enrere les deficiències de les propostes reactives que fins ara han caracteritzat el moviment estudiantil. Valorem que la pressió al carrer i a les aules és necessària però també ho és la proposta tangible d’una alternativa en el model educatiu”.

La Carta Catalana dels Estudiants se centra en els cinc eixos que tradicionalment ha treballat el sindicat (popular, de qualitat, públic, antipatriarcal i català) i s’ha treballat a cadascun dels nuclis dels Països Catalans a través d’assemblees obertes o debats interns. La Carta es presentarà per primer cop el 22 de febrer a l’Ateneu Popular Flor de Maig de Poblenou (BCN) i arreu del país en les properes setmanes .