La crida del SEPC i altres sindicats i col·lectius d’estudiants ha reunit aquest dijous 2.000 persones pels carrers de València. Com cada any, coincidint amb el dia internacional de l’estudiantat (17 de novembre), els estudiants dels ensenyaments superior i secundari han eixit al carrer per denunciar les polítiques econòmiques que els afecten, tant les d’àmbit europeu, estatal, com autonòmic.
Per bé que després de les grans mobilitzacions de l’any passat i el desànim per no haver pogut evitar l’aplicació de les reformes de Bolonya, les previsions no eren molt elevades, la convocatòria ha sigut positiva, com han explicat els portaveus de la campanya.
Darrere de la pancarta inicial, amb el lema “Aturem la mercantilització; ni LOU, ni EEES, ni estratègia 2015; construïm un altre ensenyament”, centenars d’estudiants han recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat fins a la Delegació del Govern espanyol, on s’ha llegit el manifest final. Durant el recorregut hi ha hagut “performances” denunciant la mercantilització de l’estudiantat i, també, anunciant la voluntat de continuar les protestes en contra del procés de Bolonya, de la LOU i de les politiques educatives del conseller Font de Mora.
Coincidint amb la mobilització, el SEPC havia organitzat les IV Jornades Crítiques amb l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior que han analitzat l’impacte d’aquest procés en qüestions com la llengua o la història dels País Valencià, que pràcticament ha desaparegut dels plans d’estudi de la llicenciatura.