Es presenta la Coordinadora de l'Esquerra Independentista a Vilafranca denunciant la repressió

Es presenta la Coordinadora de l'Esquerra Independentista a Vilafranca denunciant la repressió

Han programat diverses activitats durant el mes de novembre per denunciar la Llei Mordassa i la impunitat de l’extrema dreta.

Formen part d’un mateix espai polític, l’esquerra independentista, i han decidit articular-se a nivell formal per tal tal “d’arribar i fer extensible el discurs a tota la societat vilafranquina, i de poder ajuntar esforços degut al context social, econòmic i polític que s’està vivint els últims anys”.

Així que aquest dilluns 9 de novembre s’ha presentat públicament la nova Coordinadora de l’Esquerra Independentista, que agrupa el Casal Popular de Vilafranca, el SEPC Vilafranca (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), l’organització juvenil Arran Vilafranca, CUP Vilafranca, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès, l’Ateneu Popular X i Endavant Penedès-Garraf.

I aquesta voluntat de treball en comú ja s’ha concretat en la primera campanya conjunta que impulsen, que té l’objectiu de denunciar la repressió contra els moviments populars.

Campanya antirepressiva

La primera campanya conjunta gira entorn de diversos casos repressius, de la llei Mordassa i de la fiscalia per delictes d’odi. Expliquen que el motiu que els ha impulsat a escollir aquesta temàtica han estat “les últimes accions que estan esdevenint a arreu del territori per motius ideològics i polítics, com ara les detencions a anarquistes en marc de l’Operació Pandora, així com la participació en vagues generals com el cas dels 3 del Vendrell; la repressió per la lluita laboral dels companys de l’Arboç pel Cas Expert; la repressió viscuda a Vilanova amb la visita del ministre d’Hisenda Montoro; la repressió de la lluita antifeixista; o el cas del grup Conflicte o en Sergi”.

Remarquen que tots aquests fets “vénen condicionats per la forta repressió i intents de criminalització que exerceixen els cossos de seguretat estatals i del principat, ordenats per instàncies supremes, els quals volen tallar les ales a tot un moviment autogestionat que fa anys que sobreviu, el qual vol l’emancipació d’un estat feixista com és l’estat espanyol”.

Agenda d’activitats

El primer acte el faran dimecres 18 de novembre amb una taula rodona sobre la impunitat de l’extrema dreta espanyola i la repressió de l’antifeixisme. Hi participarà Jordi Borràs, autor del llibre Plus Ultra, fotoperiodista que va rebre amenaces durant l’acte ultradretà a Montjuïc aquest passat 12 d’octubre per la seva tasca gràfica de l’espanyolisme a Catalunya. També hi haurà Eva Pous, advocada del col·lectiu Alerta Solidària que contextualitzarà la Fiscalia de delictes d’Odi; un membre del grup musical Conflicte, i en Sergi, antifeixista condemnat a 3 anys de presó.

La següent activitat serà el dissabte 21 de novembre, quan hi ha previst fer un mural contra la Llei Mordassa, llei de seguretat ciutadana que retalla drets i llibertats fonamentals, aprovada aquest passat març pel govern de l’estat espanyol. En paral·lel a la confecció del mural, es farà un taller per conèixer en profunditat aquesta Llei i la traducció en sancions i faltes en aspectes tant bàsics com manifestacions no comunicades; celebrar espectacles públics prohibits per raons de seguretat pública; manifestacions davant del Congrés, el Senat i assemblees autonòmiques; es sancionaria, per exemple, les concentracions per impedir l’execució de desnonaments; negar-se a dissoldre reunions i manifestacions en llocs de trànsit públic, etc.

Finalment, el divendres 27 de novembre hi haurà una xerrada sobre la Llei Mordassa a les 19h a l’Escorxador, que consideren que “és una gran retallada de drets i llibertats fonamentals”.

Article via Xarxa Penedès