La CUP de Barcelona comença a treballar públicament, i s’estrena el proper dissabte 16 de maig a la tarda amb unes jornades per reflexionar sobre el dret a la ciutat.
L’espai de trobada, però, també servirà per debatre sobre el municipialisme cmo a eina de transformació, i és per això que en la segona taula hi han convidat representants de diverses experiències de electorals d’àmbit local.
>> Programa de la Jornada pel Dret a la Ciutat
Davant de l’expectativa que pot crear l’aparició púbilica d’una CUP a Barcelona, els organitzadors expliquen al bloc de les jornades que de fa un temps un col·lectiu de persones, provinent de diversos moviments socials de la ciutat, està treballant per donar una alternativa als partits polítics convencionals. L’objectiu dels impulsors de la CUP a Barcelona és, doncs, bastir “un projecte obert a la participació de totes les persones que, de ben segur, poden oferir propostes alternatives. La CUP no vol substituir ningú. El que vol és coordinar tota la gent que treballa per canviar Barcelona i, mitjançant la via municipalista, aportar noves eines per a fer-ho possible”. Reconeixen que “el camí és molt llarg i difícil”, però estan convençuts que “entre tots i totes ho aconseguirem”.
El dret a la ciutat
Al blog de les jornades, la CUP de Barcelona explica que “entorn el dret a la ciutat s’han desenvolupat els darrers anys tot un seguit de reivindicacions urbanes que des de la nostra ciutat cal tenir en compte”. Els organitzador de la trobada entenen aquest concepte com a “expressió fonamental dels interessos col·lectius, socials i econòmics, especialment dels grups vulnerables i desfavorits, respectant les diferents cultures urbanes i l’equilibri entre el medi urbà i el rural”.