La Comunitat Palestina denúncia que la Generalitat principatina mantingui el foment de les relacions econòmiques amb l’Estat d’Israel després de l’atac dels darrers dies que ha deixat més de 1.400 persones mortes a la franja de Gaza. Aquesta setmana, a més, s’ha sabut que la Comunitat Israeliana de Barcelona és l’entitat que ha rebut més subvencions de Vicepresidència.
Tal com recollia ahir el diari El País, aquesta és l’entitat que rep més diners de Vicepresidència de la Generalitat principatina en els ajuts que ha fet públics aquesta setmana: 840.000 euros. En canvi, el Consell Islàmic de Catalunya (es calcula que hi ha mig milió de musulmans al Principat) rep del departament que encapçala Josep Lluís Carod-Rovira 412.000 euros, i el Consell Evangèlic (453 temples) en rep 423.000.
Aquesta notícia indigna encara més la Comunitat Palestina de Catalunya, explica un dels seus representants, Àlex Hinno, a L’ACCENT. I és que fa setmanes que, juntament amb la Plataforma per la Guerra i el suport de centenars d’entitats del país, demanen a la Generalitat que aturi el foment de les relacions de tot tipus (especialment econòmiques i comercials) amb l’Estat d’Israel. La setmana passada, en una reunió que les dues entitats van mantenir amb els dirigents d’ERC Joan Puigcercós i Joan Ridao, els van demanar que el govern aturi aquestes relacions. Encara no han rebut resposta.
La Comunitat Palestina, a més, es mostra indignada amb l’actitud de l’ambaixador d’Israel a l’Estat espanyol, Raphael Schutz, que va criticar la presència d’alguns polítics catalans (especialment de Joan Saura i Jordi Hereu) a les mobilitzacions contra l’atac a Gaza. Per Àlex Hinno, les declaracions de Schutz mostren “una manca de respecte cap a la societat catalana que s’ha manifestat contra la massacre”.
Precisament, en una reunió mantinguda dimarts d’aquesta setmana amb la diputada del Parlament Europeu i responsable de relacions internacionals del PSC, Maria Badia, la Comunitat Palestina va expressar-li que Schutz “no té cap dret de comprometre l’agenda política catalana”. De fet, Hinno considera que “el Govern espanyol hauria de cridar a consultes l’embaixador a Israel i fer fora Raphael Schutz de l’Estat, tal com ja han fet els governs de Veneçuela i de Bolívia”.
En la reunió amb la diputada del PSC, també li van demanar que treballi per aturar el tracte preferencial que la UE manté amb l’Estat d’Israel.