Els mitjans de la Conferència Episcopal Espanyola controlaran gairebé tres quartes parts dels 2.039.808 euros destinats a promocionar la ràdio i la televisió en català al País Valencià. La resta del pressupost es reparteix entre set grups comunicatius, la major part dels quals d’àmbit espanyol; mentre que queden sense subvenció Alzira Ràdio, Ràdio Cocentaina, Valenciana de Deportes y Medios la Taula i Invercom Televisión.
L’escandalosa distribució es deu, entre altres coses, al desquilibri provocat per l’anul·lació de bona part de les llicències de televisió TDT. Així doncs, amb 1.338.276 Mediterráneo TV, la televisió participada per la COPE, absorveix el 92% de les subvencions a la promoció televisiva de la llengua catalana. Molt per davant de Comarques Centrals TV i del Grupo Castellonense de Medios (TeVe4).
A la ràdio la cosa està més repartida, tot i que també predominen els mitjans espanyols i afins al Partit Popular. En aquest cas la COPE (Radio Popular) obté 150.604 euros en subvencions, queda per darrere de la SER que rep 219.411.
La polèmica pel marcat biaix ideològic d’aquestes subvencions, s’agreuja pel poc compromís, o fins i tot animadversió, cap a la llengua catalana per part d’algunes d’aquestes ràdios i televisions. A més a més, a finals de novembre els valencians i les valencianes van fer un any sense cap mitjà audiovisual d’àmbit territorial o nacional en català. De fet, ha cridat l’atenció que només se li ha dedidat un 3% d’allò pressupostat per a Canal 9, a la promoció del català a les ràdios i televisions valencians. Per últim, cal afegir, que la televisió més subvencionada, Mediterráneo TV, és una de les dues -amb Beovisión- que reuneix les condicions per esdevindre la tele provincial (i provinciana) projectada per Alfons Rus i que ha de començar a emetre el gener de 2015.