La Crida per Sabadell presenta dissabte el seu projecte per reconstruir la ciutat

El projecte municipalista vol recollir 3.000 avals ciutadans en els propers dos mesos

La Crida per Sabadell presenta públicament el seu projecte aquest dissabte en un acte a la Sala Miguel Hernández, a la Zona Nord de la capital vallesana. L’acte pretén ser el tret de sortida d’una campanya per recollir els 3000 avals que s’ha marcat la formació municipalista com a mínim per a decidir presentar-se a les properes eleccions municipals.

Després d’haver realitzat dues trobades, una a l’abril, l’altra a principis de juny, i d’haver celebrat la seva assemblea fundacional el passat mes d’octubre, la Crida per Sabadell es presentarà públicament aquest dissabte en un acte públic a la sala Miguel Hernández.

L’acte vol ser una presentació pública d’un projecte municipal que situa “la construcció d’estructures de poder popular per a la recuperació real de sobiranies” com a compromís i com a eix principal de treball. També hi intervindran David Fernández (diputat de la CUP-Alternativa d’Esquerres), Virgínia Domínguez (regidora per l’Entesa de Sabadell), i Néstor Salvador (membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores).

En els propers dos mesos, la Crida per Sabadell s’ha marcat com a objectiu recollir l’aval d’almenys 3.000 persones per tal de comprovar la recepció popular del projecte. Malgrat que la Crida no pretén presentar una Agrupació d’Electors, segons fonts del projecte municipalista l’objectiu és aconseguir aquest número de signatures perquè és una oportunitat per donar a conèixer el projecte i obtenir una validació popular per a concórrer a les properes eleccions municipals.

En relació a altres projectes que cerquen la unitat de les esquerres de cara als comicis del maig, en els documents fundacionals de la Crida per Sabadell es ressenya que aquesta resta “oberta a la participació de tots aquells espais polítics i socials de lluita sense sigles ni quotes”. Per altra banda, i més enllà dels objectius més estrictament electorals, la Crida treballarà per l’impuls, des de fora de la seva estructura, de Trobades Ciutadanes per tal de “facilitar, conjuntament amb partits, organitzacions socials de base i ciutadania en general, grans acords de ciutat en tots els àmbits possibles i assolir acords comuns”.

 


Entrevista a Anna Lara, coportaveu de la Crida per Sabadell

“La Crida per Sabadell serà decisiva passi el que passi a les eleccions”

annalaraD’on ve la Crida per Sabadell? Quina anàlisi compartiu sobre el present i el futur de Sabadell?

Venim d’un treball que ve de lluny, de molts anys de lluita dels moviments socials de Sabadell. Els tres impulsors col·lectius de la Crida som el Moviment Popular de Sabadell, l’Entesa per Sabadell i la Candidatura d’Unitat Popular. Tots tres espais han estat part activa de les lluites des de fa molts anys i han format part de molts tipus de moviments a la ciutat (juvenils, ecologistes, veïnals entre molts altres)  i es molta la gent daquests moviments que se suma a la crida.

Creiem que ha arribat l’hora d’aixecar la catifa. Venim d’una situació esperpèntica a Sabadell pel fet que des de l’ajuntament s’hagin promogut i acceptat pràctiques corruptes. S’ha robat a la ciutadania, i les institucions n’han estat un agent actiu. Tenim molta il·lusió, per aixecar la catifa i per recuperar la sobirania del poble.

Quina és la relació de la Crida amb projectes que han sorgit a Sabadell, com el Procés Constituent, Podemos o Guanyem? Encara esteu oberts a un gran acord per configurar una llista unitària?

Nosaltres seguim oberts a fer créixer el projecte, que ha de seguir sumant gent i col·lectius. Però tenim molt clar també que és un projecte de la gent i no de les entitats. En aquest sentit, cal destacar que ni l’Entesa ni l’MPS ni la CUP tenen cap mena de quota de poder al seu interior. Ens encantaria sumar amb la gent de Podemos, que és un projecte amb molta gent que té moltes ganes de canviar les coses. Igualment amb Procés Constituent. Però nosaltres tenim molt clar que volem construir un projecte rupturista i no continuista i això constitueix una diferència important amb alguns partits amb els quals veiem molt difícil construir un projecte de ciutat comú. Nosaltres volem que la ciutadania pugui recuperar les sobiranies i la possibilitat de decidir-ho tot, això no està gens clar en relació a determinats partits que han participat dels governs municipals durant les darreres dècades.

Moltes de les propostes que han sorgit en diverses ciutats pretenen guanyar o recuperar les institucions? Compartiu aquests objectius? Creieu que podeu guanyar o ser determinants?

En certa manera compartim que s’han de recuperar les institucions. No creiem que no s’hagi fet feina dins les institucions. Per exemple l’Entesa ha fet una feina molt bona, fent oposició al costat de la gent i això s’ha de reconèixer. Sí creiem que podem guanyar. La manera com hem fet la proposta, com a moviment assembleari que reivindica la radicalitat democràtica, ja suposa un canvi important en sí mateix. En aquest sentit, en els propers mesos, la feina que puguem fer pot ser decisiva per a la ciutat i la clau serà seguir estant al carrer després de les eleccions. En aquest sentit sabem què serem decisius passi el que passi a les eleccions.