El passat 21 de febrer va ser presentada la segona edició de la publicació comarcal al Cafè l’Infern de Massalfassar. Una trentena de veïns i integrants dels diferents col·lectius que formen part del projecte hi van assistir.
L’Oriol, membre dels Dimonis de Massalfassar i dins del seu paper d’amfitrió va ser l’encarregat de presentar l’acte. Durant el temps que va prendre la paraula va destacar el paper que des de la transició han jugat aquest tipus de publicacions a l’Horta Nord en les iniciatives de caire popular a l’hora de vertebrar la comarca o defensar la llengua i la cultura.
Durant l’acte es va presentar la publicació com la continuació de l’Aplec de l’Horta Nord, és a dir un espai de confluència, reflexió i acció per als diferents col·lectius de la comarca. Segons Joan Carles membre de l’Ateneu de Montcada i Endavant-OSAN, encarregat d ‘intervenir en nom de la publicació “la revista recull en essència els principis de les diferents edicions de l’Aplec comarcal, ja que la defensa de la llengua i el patrimoni, la reivindicació de la cultura popular i les lluites que estan portant a nivell local i comarcal els diferents col·lectius ocupen les pàgines de la Veu.”
Tot seguit hi intervingué Josep Vicent Frechina, col·laborador de l’Aplec de l’Horta Nord i director de la publicació Camarella. Frechina hi destacà la importància d’aquest tipus de publicacions escrites, ja que aquestes poden arribar a persones a qui la xarxa no arriba. A continuació va reconèixer les dificultats per portar endavant aquests tipus d’iniciatives i va aconsellar als promotors de registrar la publicació per a que hi quede constància.
Durant el debat obert posteriorment, a banda de qüestions al voltant de la maquetació i demés aspectes tècnics, per part del públic es va reclamar un pas endavant als col·lectius, per incrementar la periodicitat, i fer d’aquesta revista semestral una publicació trimestral.
http://issuu.com/laveudehortanord/docs/la_veu_de_l_horta_nord_1bbb_maquetaci_n_1bbbbbbb/1