L’Audiència Nacional obre diligències per un mural independentista a Pedreguer que encara no s’ha pintat

pedreguer300

 

El PP de Pedreguer pressiona perquè no es faça efectiva una decisió democràtica presa al ple del poble. Fa tres anys, al setembre de 2007, el plenari de l’ajuntament de Pedreguer (Marina Alta) va aprovar atorgar permís a l’organització Maulets per a la realització d’un mural amb el lema “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència“, en el marc d’una moció on també es posicionava favorablement al dret d’autodeterminació dels Països Catalans.

 

Tot i aquesta aprovació, l’equip de govern (PP en minoria) va impedir mitjançant diverses argúcies que el mural es poguera dur a terme. Per aquest motiu, les organitzacions de l’esquerra independentista Maulets, Endavant i SEPC van tornar a presentar fa poques setmanes una moció on es detallava, fins i tot, el dia en que es faria la pintada del mural (el 12 de març) per esquivar així les traves tècniques de l’equip de govern. Aquesta moció fou aprovada el passat 24 de febrer amb els vots favorables de tota l’oposició (PSOE, Bloc i Aixa). Amb tot, i degut a l’amenaça de pluges intenses, l’organització decidí a mitjans d’aquesta setmana posposar la pintada del mural per al 19 de març.

L’equip de govern municipal, després de l’aprovació de la darrera moció, traslladà un esbòs del mural -en què apareix un retrat de Juan Carlos I cap per avall- a la fiscalia de Dénia. Aquesta, al seu torn, traslladà la documentació a la fiscalia de l’Audiència Nacional. El passat dijous, el fiscal en cap de l’Audiència Nacional remetia una comunicació al consistori de Pedreguer informant que s’havia obert una investigació per determinar si el contingut del mural era constitutiu de delicte. El mural encara no ha estat realitzat, amb la qual cosa l’actuació preventiva de l’Audiència Nacional és comparable a una dinàmica més pròpia d’un sistema de censura. Mentrestant, les tres organitzacions denuncien que és l’alcalde qui ha filtrar els documents de l’Audiència per a generar por, fent rebombori al poble.Per tant és el culpable del xantatge que s’està fent contra una decisió presa democràticament.