**
La primera edició de les FAC vol recuperar l’esperit alternatiu de les fires joves d’ara fa 10 anys, per oferir un model alternatiu d’oci basat en l’autogestió, el mutualisme i la cooperació.**
Els propers 13, 14 i 15 de setembre se celebraran les primeres Festes Anticapitalistes de Mataró, organitzades per un grup de persones de diferents indrets de la ciutat, de diferents trajectòries i experiències, però amb el punt comú de voler anar més enllà del model de vida imposat social i políticament.
La festa s’iniciarà divendres 13 a les 19 h des de Can Noè al barri de Rocafonda. La cercavila anunciarà la festa amb txaranga, tabalers i bastoners i creuarà Mataró, acabant amb el pregó al parc de Can Tunyí al barri de Cerdanyola, lloc on es faran la majoria d’actes de les FAC. Tot seguit hi haurà un sopar popular per les encausades el 1r de maig al Maresme i les actuacions de la Companyia de dansa Atzavara, Boca de Baba, Slurp! i les PDs Fèmines Rebels i PDs Geometryca.
El dissabte 14 a les 10 comença amb la trobada de col·lectius socials de Mataró, l’exposició de fotos de Jordi Benítez sobre les lluites a la ciutat i la Fira Lliure d’intercanvi, que s’allargaran tot el dia. A migdia hi haurà paella popular. A la tarda taller de circ per als més petits a càrrec de l’espai de Circ Cronopis, i tallers de cooperativisme i ocupació d’habitatges com a solució a la crisi a càrrec d’Oriol Sorolla de la PAHC Sabadell. Més tard el sopar popular organitzat per les cooperatives de consum de Mataró i les actuacions dels amazighs Twatoun, Los Ignorantes i Quimicefa. La nit acabarà amb el combo format per PD Fotlifoc i Treble Noir.
El diumenge el programa es tanca a les 18 h amb una ruta guiada per la història cooperativista de la ciutat de Mataró de la mà d’Àngel Puig i finalitzarà i clourà les festes amb un vermut de nit al Cafè del Mar, edifici emblemàtic del patrimoni cooperatiu de la ciutat.
Aquestes Primeres Festes Anticapitalistes han estat organitzades des del primer dia sobre les bases de l’autogestió, el mutualisme i la cooperació, l’assamblearisme i la participació oberta de totes aquelles que han cregut en la necessitat d’obrir un espai lúdic i festiu, però sobretot polititzat i reivindicatiu. Per això s’ha engegat i acomplit un projecte de micromecenatge i s’ha prioritzat el consum de productes provinents de l’economia social.