Tomàs Sayes, l’estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que va iniciar una vaga de fam el passat 23 de febrer, segueix ferm, després de 28 dies, en la seva postura de no menjar de manera indefinida fins que les institucions iniciïn un procés de diàleg . A més, a partir d’avui dilluns tampoc ingerirà sucres ni begudes isotòniques.
De moment, l’estat del jove comença a agreujar-se. Segons l’informe que Josep Maria Sans, metge en cap del vaguista, va exposar el passat dijous 19 de març durant la roda de premsa que es va fer a la plaça Universitat moments abans que s’iniciés la manifestació, les conseqüències ja poden ser irreparables.
>> Per més informació consulteu el bloc de la vaga de fam
Segons Sans, en Tomàs ha començat a consumir matèria visceral del seu organisme. El metge ha comentat que “fins ara s’ha mantingut estable perquè consumia glucosa i begudes isotòniques que mantenien els òrgans com el cervell o el fetge actius, però ara, sense ingerir sucre de manera artificial, tota la glucosa que falti es prendrà del propi cos”.
Sayes, però, està convençut dels motius pels quals fa aquesta vaga de fam i està disposat a arribar fins a les últimes conseqüències. El vaguista de fam explica: “Estic totalment disposat a radicalitzar la vaga de fam si el context ho requereix i, tot i que em trobo notablement dèbil i recentment tinc bastants mals de caps i marejos, psicològicament encara estic fort i amb les idees clares”.
El que segueix lamentant en Tomàs, però, és el fet de que calgui que un estudiant faci una vaga de fam per reclamar que les institucions (tant de la universitat com del Govern) es disposin a iniciar un procés de debat amb la comunitat universitària.