[bar group="860×106"]

Treballadors de la impremta del grup Godó en vaga de fam

cre-aTres treballadors de CRE-A, la impremta del Grup Godó, acomiadats recentment amb sis companys més,  han iniciat una vaga de fam davant la seu del grup com a protesta pels acomiadaments. L’empresa vol acomiadar un mínim de 38 treballadors d’una plantilla de 100 ; reducció del 25% de la jornada per a 24 persones més i una retallada salarial del 30%; congelar les nòmines per als propers dos anys; i eliminar l’antiguitat.. A més l’empresa vol modificar les condicions laborals, saltant-se el conveni vigent, d’acord amb la nova reforma laboral, fixant un calendari de 7 dies de treball seguits i 7 dies de descans obligat, suprimint les vacances anuals.

El fet que va desencadenar aquesta opció de lluita tant greu per part dels 3 treballadors, als quals s’ha afegit el germà d’un d’ells, és la resposta salvatge de l’empresa quan la plantila va presentar una sèrie de propostes per evitar acomiadaments que permetrien un estalvi d’1,5 milions d’euros. La direcció va respondre amb l’acomiadament de nou treballadors i la suspensió temporal per a tota la plantilla. Els treballadors denuncien les pràctiques mafioses i coaccions de l’empresa “pròpies del Chicago dels anys 20” segons un dels afectats. Els treballadors ja es trobaven en vaga indefinida des de fa més d’una setmana, que el grup de comunicació ha pogut evitar recorrent a altres rotatives.

És el cinquè ERO que acumula l’empresa, la que imprimeix els diferents mitjans del Grup Godó: La Vanguardia, Mundo Deportivo, Ahora i Qué! . Un grup que obtingué beneficis de 7,2 milions d’euros l’any passat i rep enormes subvencions (més de 8 milions) del govern de la Generalitat, a qui no escatima el seu suport polític, a més de préstecs molt avantatjosos de La Caixa.


[bar group="860×106"]