[bar group="860×106"]

11.439 persones al·leguen contra el consorci sanitari de Lleida

La Marea Blanca afirma que el projecte és rebutjat de ple per part de la població i exigeix al Govern la seva retirada definitiva

El passat divendres la Marea Blanca de Lleida i Ponent registrà 11.311 al·legacions als estatuts del consorci que, juntament amb les 128 registrades prèviament a altres territoris, sumen un total de 11.439 al·legacions. Així conclou la campanya que engegà la Marea Blanca vint dies enrere, poc després de l’inici  del tràmit d’informació pública dels estatuts del consorci.

Les al·legacions han estat signades majoritàriament per ciutadans de Lleida i altres municipis de Ponent i Pirineus, i demanen la retirada del consorci basant-se en l’amenaça que suposa pel dret fonamental a la salut el fet que el consorci es regeixi pel dret privat, i en la manca de participació ciutadana en aquest intent de canvi del model sanitari del territori.

La recollida massiva d’al·legacions es suma les 38.575 signatures recollides l’any passat, així com als més de 350 actes i 3 manifestacions a Ponent realitzats al llarg d’aquest últim any. La Marea Blanca considera que aquest nou acte de protesta col·lectiva ha de ser “l’estocada final al consorci” donat que “acumular més de 11.000 al·legacions en tan sols 20 dies demostra l’ampli rebuig que acumula el consorci al territori”, i afirmen que el Govern s’ha quedat sol en aquest projecte que “ha perdut qualsevol credibilitat, consens i suport”.


[bar group="860×106"]