Trobada Magdalenas de Teatre de les Oprimides a Barcelona

La Xarxa Ma(g)dalena Internacional està formada per grups de dones practicants del Teatre de l’Oprimit. Aquesta xarxa va sorgir com a conseqüència de laboratoris teatrals, seminaris i trobades internacionals. La iniciativa va començar al Brasil, al 2010, amb el suport del Centre de Teatre de l’Oprimit –CTO- i va ser difosa per diversos països d’Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia.

El Laboratori Ma(g)dalena és una innovadora experiència escènica de recerca a partir de mitjans estètics, fonamentalment per a persones socialitzades com a dones, per crear mesures efectives que contribueixin a superar opressions i per promoure la igualtat entre els sexes.

La Xarxa Ma(g)dalena Internacional (Teatre de les Oprimides) és un espai de valorització i de difusió, d’expressió de col·lectius de dones; d’intercanvi, de lluita i d’estímul de la solidaritat i la justícia.

Ha realitzat dos seminaris internacionals, a Rio de Janeiro, el 2012, i a Buenos Aires el 2013; i tres trobades internacionals, a Berlín, el 2012 i 2013 i a La Paz, el 2014. Al setembre de 2015 es va dur a terme 1er Festival Ma(g)dalena Internacional, a Puerto Madryn, Argentina.

D’aquí va sorgir la idea de fer una trobada a nivell europeu, per tal d’enfortir i crear aliances entre els diferents col·lectius i persones que estan practicant el Teatre de les Oprimides a Europa.

La 1a Trobada Europea de la Xarxa Ma(g)dalena, es un encontre per a dones, lesbianes i trans que practiquen Teatre de les Oprimides des d’una perspectiva feminista, la qual tindrà lloc els dies 23, 24, 25 i 26 de juny a Barcelona. Aquesta tindrà lloc a Can Batlló (Sants-La Bordeta) i l’Espai Obert, i hi haurà també presentacions obertes al públic:

Dijous 23 juny, 22h a l’Espai Obert (C/ Violant d’Hongria, 71): “Dramas pasajeros” [Cia a Confirmar]
Divendres 24 juny, 19h a Can Batlló (C/ Constitució, 19):”Las gafas rosadas” [Madalena Berlín]
Diumenge 26 juny, 13.30h a Plaça d’Osca: Performance “Nosotras