[bar group="860×106"]

20.000 persones col·lapsen el centre de Barcelona contra les retallades

sanitat 14 abril 2011La plaça Sant Jaume, els carrer Ferran, del Bisbe, Ciutat, Jaume I, tot el centre de la ciutat van quedar col·lapsats amb la gran marea humana que es va aplegar el 14 d’abril a Barcelona per a protestar contra les retallades de la sanitat i l’ensenyament públics que està fent el govern conservador de Mas.

Durant més de dues hores, en què va anar arribant gent i gent, els manifestants van denunciar la política de retallades socials, tancament de serveis sanitaris, reduccions de plantilles, de llits i de plantes senceres a la sanitat, així com les retallades de pressupostos de l’ensenyament i les amenaces d’acomiadaments.

La mobilització havia començat amb els talls de circulació que ja s’han convertit en diaris a diversos centres hospitalaris, com la Vall d’Hebron, el Clínic o Bellvitge. Diferents columnes de treballadors de la sanitat i de veïns i veïnes s’havien anat aplegant des de diferents punts fins a omplir el centre de bates blanques.

La retallada sanitària era la que ha alçat més veus i ha intensificat les mobilitzacions, i es notava en els lemes, especialment contundents contra el conseller Boi Ruiz, expresident de la patronal privada d’Hospitals i principal cap visible de les retallades del govern, també la denúncia del mal dissimulat procés de desmantellament de la sanitat públcia i aposta per la discrimianació afavorint les privades es podia veure reflectida en lemes com “Artur Mas a quina mútua vas?”

Pel que fa a l’ensenyament, Rosa Canyadell, secretaria general de la Ustec, denunciava les retallades en època de crisi, “l’últim que cal fer és reduir la inversió en educació”. També denunciaven que s’està afavorint l’escola privada i augmentant la desigualtat entre famílies de classes treballadores i populars i les classes altes, perjudicant la pública i afavorint la privada.


[bar group="860×106"]