[bar group="860×106"]

25 d’Abril: presentació del llibret d’Endavant sobre el País Valencià i actes de l’esquerra independentista

Aquest dissabte 17 d’abril, Endavant ha convocat una roda de premsa a València per a presentar el llibret «País Valencià: del canvi que no va arribar, a l’autodeterminació dels Països Catalans com a motor de canvi». Serà a les 10h davant de les Torres de Serrans i comptarà amb la presència dels portaveus de l’organització Laura Rafecas i Borja Garcia.

Aquest és un dels principals actes de cara a la Diada del 25 d’Abril, que l’esquerra independentista celebrarà amb un acte polític i una manifestació el dissabte següent, dia 24, a València. Per la seua banda, ACPV ha fet una convocatòria descentralitzada per a la Diada, que serà l’endemà diumenge 25.

El resultat d’un procés de debat i reflexió

El passat 12 d’abril es va difondre per xarxes el nou llibret d’Endavant OSAN, acompanyat del hashtag #PaísValencia2021. En un comunicat posterior, l’organització ha manifestat que la elaboració del llibret ha sigut fruit d’un procés de debat sobre el moment polític i social d’aquest territori dels Països Catalans al sud del Sènia.

Tanmateix, aquest llibret «no és la conclusió de cap procés, sinó l’inici d’un desplegament d’acció
política al País Valencià, que pretén enfortir la presència de l’organització, situar políticament l’Esquerra Independentista i aprofundir en la construcció de la Unitat Popular», han assegurat des d’Endavant.

El llibret, doncs, recull l’anàlisi sobre el qual es vol fonamentar aquesta acció política, que també és presentada en les seues pàgines. Així, se denuncia l’autonomisme «com a element imprescindible pel procés de recentralització de l’estat espanyol en contra dels Països Catalans»; segons Endavant, «els dos tripartits dirigits per Ximo Puig han estat qui ha reforçat aquest procés».

El projecte que proposa l’organització independentista per al País Valencià se centra en el concepte de la Unitat Popular com a contrapés a l’autonomisme progressista i a la dreta espanyolista, «perquè només un procés que situe l’autodeterminació dels Països Catalans com a palanca de canvi i com a proposta de futur al servei exclusivament de les classes populars, serà capaç de rompre amb el règim capitalista i patriarcal als Països Catalans».

El llibret es pot descarregar o llegir al següent enllaç:

https://www.endavant.org/wp-content/uploads/2021/04/Pa%C3%ADs-Valenci%C3%A0.pdf

 

Actes de l’esquerra independentista #25Abril #PaísValencià2021

Roda de premsa de presentació del llibret d’Endavant
Dissabte 17 d’abril
10h, Torres de Serrans
València

Per la salut i la dignitat del nostre poble. Independència! Països Catalans
Acte polític i manifestació
Dissabte 24 d’abril
17:30h, Plaça de Sant Agustí
València

Seguim dempeus. El sud valencià no està en venda
Jornada reivindicativa
Diumenge 25 d’abril
Des de les 11h, parc de la Barbera
La Vila Joiosa

 

Cartelleria

 

 

 


[bar group="860×106"]