[bar group="860×106"]

3 vaguistes en presó provisional i 5 amb fiança a Barcelona

BCN_POLIEl mateix dia que el govern espanyol anunciava una amnistia fiscal per als defraudadors, i pocs dies després que els convergents acusats de participar en una trama de corrupció de concessions d’ITV fossin posats en llibertat provisional, la jutgessa de guàrdia de Barcelona va decretar presó provisional per a 3 detinguts en el marc de les mobilitzacions de la Vaga General del 29M. El dissabte 31 al vespre es coneixia la decisió judicial de decretar presó amb fiança per a 5 detinguts més. Fiança de 3.000 euros per a quatre d’ells, i per al cinquè de 4.000. En total el jutge ja ha decretat presó per a vuit detinguts, segons el TSJC, però cinc d’ells poden sortir en llibertat pagant la fiança. Encara queden 14 persones que han de passar a disposició judicial.

La jornada de vaga va deixar un balanç repressiu de 76 detinguts als Països Catalans i un reguitzell de declaracions dels responsables repressius anunciant més mà dura contra l’esclat de protesta social. Aquesta pressió donà el seu fruit amb les peticions fiscals de presó provisional sense fiança per alguns dels detinguts.

L’acusació que recau sobre les víctimes de la presó provisional reforça la teoria que aquesta va ser imposada des de la conselleria d’interior i la delegació de govern. Es tracta de 3 persones detingudes a mig matí del dia 29; dues van ser detingudes a les 8,30 en el tall de la Diagonal a l’alçada de les universitats, mentre la tercera ho va ser a les 11,30 en un piquet que tallava el trànsit de la Gran Via a l’alçada del Clot. Això apunta, segons fonts properes als advocats, la possibilitat que la decisió fos aplicada just després del moment de ser presa cap als detinguts que en aquells moments compareixien davant la jutgessa, independentment de la possibilitat de muntar una imputació per qualsevol dels incidents del centre de la ciutat.

31 marçActualment, dels 3 primers empresonats, es troben a la presó de Quatre Camins. Tots estan en règim d’aïllament però les fonts consultades desconeixen les causes d’aquesta situació. Dos d’ells són estudiants de física i militants de l’AEP.

D’altra banda, diferents mitjans com el setmanari Directa estan començant a informar de les pallisses i maltractaments patits per desenes de detinguts dins les furgones dels Mossos d’Esquadra i de les ferides greus patides per alguns manifestants, que han necessitat fins i tot intervenció quirúrgica.

Mentrestant, la xarxa es va omplint de vídeos on s’observen les escenes de pànic i violència gratuïta de la policia contra els manifestants i l’ús indiscriminat de gasos lacrimògens a Barcelona.

En protesta per les detencions i la repressió i per reclamar l’alliberament dels empresonats, el dilluns a les 19h s’ha convocat una Manifestació a la Plaça Universitat de Barcelona.

Una multitud atrapada per l’ús de gasos lacrimògens a Plaça CatalunyaPolicies ataquen bombers amb gasos lacrimògens


[bar group="860×106"]