El col·lectiu Inversos organitza un certamen de poesia social a Vilafranca

Els poemes formaran part d’un llibre que es publicarà per Sant Jordi

El col·lectiu Inversos de Vilafranca del Penedès organitza un certamen de poesia social i busquen escriptors/es de versos que descriguin “les imatges del feixisme quotidià, la violència silenciada i els imperatius del dia a dia d’una vida subsidiària, crítics amb el sistema polític i econòmic actual, en un 2014 cabdal per a la història del país”. Aquest certamen promou la solidaritat, la cooperació i l’ajuda mútua i el termini per participar-hi acaba el 20 de març.

“És un anticoncurs, on totes les participants emplenaran el llibre amb els seus escrits, sota una lleugera tria. Volem oferir un escenari obert a poetes novells i en molts casos inèdits”, expliquen les organitzadores.

Els treballs escrits hauran de ser en vers o en qualsevol altra forma poètica, inèdits, en llengua catalana i han de tenir una temàtica socialment compromesa. L’extensió mínima ha de ser de 30 versos i màxima de 150. Els treballs hauran d’anar signats per l’autor/a o sota pseudònim. L’original s’haurà d’enviar a inversospoetic@gmail.com abans del 20 de març.

Les persones participants optaran a ser seleccionades per omplir el llibre que estan preparant per al proper Sant Jordi. Un jurat format per persones actives en afers polítics i literaris del Penedès, serà l’encarregat d’escollir els textos. Els beneficis que s’obtinguin de la venda del llibre, que es publicarà sota llicència de Creative Commons, aniran destinats a la coordinadora antirepressiva del Penedès. El certament compta amb la col·laboració del Casal popular de Vilafranca per a l’edició i la venda d’aquest llibre.