A punt de començar el mundial de Fórmula 1 sense novetats a casa nostra

La pretemporada dels equips de fórmula 1 està arribant al seu final, en breu, els pilots tornaran als circuits per fer rugir novament els motors de les seues tecnificades màquines. Mentre aquesta, encara tènue, activitat es va introduint a l’agenda dels mitjans de comunicació generalistes, als Països Catalans es continua sense tindre notícia de quin serà el destí que tindran els grans premis que es celebren al seu territori.

Sembla però que aquest silenci fa presagiar la continuïtat d’uns esdeveniments que no han tingut, ni molt menys, la rendibilitat que els seus promotors i els governs català i valencià s’afanyaven a assegurar.
Únicament algunes declaracions inconcretes fent referència a una suposada renegociació dels contractes han trencat aquest sospitós silenci. Una renegociació a la que ambdós presidents autonòmics feren referència després de la seva darrera trobada i que suposadament negociarien conjuntament.

Tot fa pensar però que Ecclestone farà valer els seus contractes i obligarà a complir els pagament d’allò pactat i que al 2012 tornarem a veure el desplegament de dispendi i glamur que acompanya a aquest esport, mentre les retallades dels governs afecten a la sanitat i l’educació provocant una destrucció de treball públic sense precedents.

Així i tot la situació no és la mateixa en ambdós casos, mentre el Gran Premi que es celebrà a Montmeló té un cost menor i té lloc a un circuit habilitat, el circuit urbà de València té un cost molt més alt. A més, mentre que el govern autonòmic del Principat va anunciar que no es renovaria un contracte que acaba el 2013, el govern autonòmic valencià, en cap moment ha anunciat la no renovació d’aquest, és més, ha assumit les pèrdues de l’empresa Valmor, l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment a València.

Aquesta situació fa presagiar una tardor calenta a València, on els ànims estan molt encesos a causa de la fallida econòmica d’un govern valencià que actualment no és capaç ni de pagar la calefacció de les escoles, les fotocòpies de l’administració o les receptes a les farmàcies, però que en cap cas renuncia a pagar la factura de 20 milions d’euros pels drets i totes les despeses extra que suposa un muntatge que pagarà la nova empresa pública Valmor.

Caldrà veure doncs a l’octubre quina és la resposta social que tindrà la celebració d’un esdeveniment deficitari, la rendibilitat del qual ja no es creu ningú però al que els dirigents valencians no volen renunciar, prioritzant l’engreixament del ja ampli compte corrent d’Ecclestone per damunt de la necessitat d’oferir serveis bàsics als seus ciutadans.

+ Notícies d’Esports:

El TAS declara culpable al ciclista Alberto Contador per dopatge

La Universitat Politècnica de València cobrarà per la pràctica esportiva als campus

Ana Botella elimina l’anell africà del logotip de la candidatura olímpica madrilenya