[bar group="860×106"]

Amadeu Casellas denuncia Presons per explotació laboral

Solidaritat amb l'Amadeu Casellas durant la vaga de famEl pres anarquista Amadeu Casellas ha denunciat tant el director i gerent de la presó de Quatre Camins com el CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció), la Direcció General de Serveis Penitenciaris i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. El motiu és que dins de la presó ha estat treballant, i denuncia que no ho feia amb condicions de seguretat adequades ni li pagaven el sou base professional. Dimarts dia 3 se celebrarà el judici a les 11.45 del matí a Barcelona.

No és la primera vegada que Amadeu Casellas denuncia el sistema penitenciari. Aquest estiu passat va protagonitzar una vaga de fam perquè li apliquessin la legislació i, per tant, pogués sortir de la presó, i va abandonar-la quan el Síndic de Greuges es va comprometre que aviat el deixarien en llibertat. Precisament, aquest mes de febrer és previst que Casellas comenci a gaudir de permisos encaminats a aconseguir el tercer grau.

Coincidint amb els judicis que se celebren aquest dimarts per les denúncies d’explotació laboral que ha fet Casellas, els grup solidaris que li donen suport han convocat a una concentració a la mateixa hora a la ronda Sant Pere, 41, 2on pis, a Barcelona.

 

COMUNICAT DE L’AMADEU

El dia 3-03-2009, tinc un judici a les 11,45 i un altre a les 11,50 al Jutjat Social n.1 a Ronda Sant Pere n.41-2º

Aquests dos judicis són contra la presó de Quatre Camins i els acusats són José Custodio Saldaña Bonilla, Director de la presó, Domingo Estepa Camacho, gerent de la presó, el responsable de les obres del torn de la tarda de la presó al període en què jo vaig estar treballant com a paleta, també l’acusació és contra el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció CIRE, contra la pròpia presó, contra els serveis de la direcció general i contra el departament de justicia.

A tots aquests personatges i departaments els acuso d’explotació laboral, d’acomiadament improcedent, de no posar els mitjans de seguretat al risc laboral i de no pagar ni el sou base professional. Als treballs de construcció i manteniment de la presó, treballava amb tot tipus d’eines i maquinària, com ara martells elèctrics, radials, serres elèctriques, etc. Per realitzar aquest treball no se’ns facilita ni casc, ni bótes de seguretat, ni guants, ni ulleres de seguretat, etc., tampoc no tenia assegurança i no em pagaven els treballs que realitzava com a oficial de 1ª, tampoc no vaig cobrar el sou que em corresponia, ni pagues extres, i ni tan sols em van comunicar l’acomiadament amb la corresponent quitança.

Totes sabem que totes aquestes infraccions a qualsevol empresa de la construcció els costaria multes milionàries i probablement el seu tancament. Aquests personatges es creuen impunes i s’han erigit coma jutges, fiscals i botxins i això ha d’acabar, pel que demano a la societat que el dia 3 de Març es concentrin als Jutjats Socials n.1 de Barcelona a Ronda Sant Pere, n.41 2ªplanta, a les 11h del matí i amb pancartes o el que creguin convenient per a donar-me suport en aquesta lluita contra els abusos a les presons i els seus carcellers.

C.P. Brians 2 Dia 18-01-09
Amadeu Casellas Ramón


 


[bar group="860×106"]