Andreu de Cabo readmès. Nova victòria dels treballadors de TMB

andreureadmesLa Direcció d’autobusos de TMB ha perdut el judici per l’acomiadament d’Andreu de Cabo. Aquest dimarts dia 19 el jutge ha declarat l’acomiadament  nul, cosa que implica la seva readmissió immediata i l’abonament dels aproximadament 8 mesos que ha estat al carrer.

Des dels sindicats que han donat suport a la lluita per la readmissió, amb aturades i mobilitzacions els darrers mesos, com COS i CGT, s’ha celebrat la decisió i s’ha remarcat el paper de les mobilitzacions en la victòria assolida. I indiquen que suposa un cop a l’estrategia de repressió contra els treballadors destacats en l’activitat sindical.

Andreu de Cabo va ser acomiadat el passat 15 de juny, segons la direcció per motius com el “baix rendiment”,  “caràcter anti-social” i  “no cuidar els equips de l’empresa”. Tant l’andreu com els seus companys van denunciar que realment havia estat acomiadat per haver denunciat robatoris, apropiacions indegudes i compres a través de l’empresa per al benefici propi de càrrecs de l’empresa. Finalment el jutge li ha donat la raó.

El passat mes de gener la direcció de TMB ja va patir una altra derrota en el judici per la denuúnica que havien posat contra els membres del comitè de vaga Josep Garganté i Saturnino Mercader.