[bar group="860×106"]

Avancem cap la universitat que volem, avancem cap a la Nova UAB

Aquest 24 de maig, els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona ens afrontem a un nou escenari: eleccions al Rectorat. Després de que la Sra. Ripoll, avantguarda dels pressupostos que precaritzen les nostres aules, es veiés forçada a retirar-se de l’escena pública i anticipar les eleccions gràcies al vot contrari al seu informe anual del Claustre 2011, toca fer un cop de cap i afrontar amb maduresa aquestes eleccions. És el moment, doncs, que estudiants i professorat, juntament amb Personal d’Administració i Serveis, unim sinergies, problemàtiques, esforços, projectes i objectius. És així com neix la candidatura de La Nova UAB, la candidatura d’aquells que han decidit donar una resposta al malestar que genera la mala gestió d’aquest ens públic, la Universitat, i capgirar la situació.


En el context en què ens trobem, no podem obviar la importància que assumeixen aquells que adquireixen la responsabilitat de gestionar les administracions públiques i en vistes de la preocupant situació en qual la Sra. Ripoll i el seu equip de govern han deixat la UAB, qualsevol formació que vulgui arribar al Rectorat, ha de fer-ho mitjançant la fermesa i el compromís amb els seus treballadors i estudiants. Partint de la base de que cal un augment dels espais democràtics de la universitat, La Nova UAB busca el reconeixement total dels òrgans de coordinació dels estudiants i professorat, com ho són les seves respectives assemblees. Així doncs, mitjançant la vincularitat d’aquests ens, es treballarà per fer-ne de la UAB, una universitat pública, popular i de qualitat, però de veritat, no d’aquelles que només responen als interessos d’uns pocs enganyant a les classes populars dient-nos que són mesures d’austeritat. Així doncs, tenint una alternativa a les retallades del Govern, La Nova UAB promou en el seu programa uns eixos de treball dels quals es dibuixen unes intencions clares: fer de la UAB, una nova universitat pública, un nou espai de formació.

La Nova UAB trenca amb les retallades, trenca amb privatització de l’ensenyament i treballa per la formació crítica dels seus estudiants i pels drets dels seus treballadors. Ja podem acomiadar-nos de les fundacions privades que ens ocupen el campus de recerca partidista a costa del nostre finançament, com també podem acomiadar-nos de la reducció de la massa salarial que pateixen el PAS i el PDI. Diem adéu a la repressió que pateix el moviment estudiantil i donem la benvinguda a un projecte que deixa enrera la reiterada criminalització que pateixen aquells que lluiten dia a dia. També podem donar la benvinguda a la congelació de taxes i dir prou als preus que limiten l’accés a l’educació. Ha arribat l’hora d’aquells que treballen de veritat per una societat més justa. El proper 24 de maig escollim la Nova UAB, escollim universitat pública.

Maria Garcia és Portaveu Nacional del SEPC.


[bar group="860×106"]