Barcelona “decidirà” un mes abans de les municipals

La consulta sobre la independència se celebrarà a Barcelona el 10 d’abril de 2011, un mes i mig abans de les eleccions municipals. Una data que va escollir l’assemblea de Barcelona Decideix reunida el passat dissabte a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. La proposta guanyadora, entre sis alternatives, la defensava Esquerra i entitats afins.

La CUP de Barcelona i l’assemblea de Gràcia Decideix havien apostat públicament per celebrar la consulta la tardor de 2011 una vegada hagués finalitzat l’actual cicle electoral -cal recordar que pràcticament s’encadenaran els comicis al Parlament de Catalunya amb els municipals-.

Per la seva banda, la Plataforma pel Dret a Decidir, Reagrupament i la Coordinadora Nacional apostava pel 12 de desembre d’enguany. Aquesta darrera proposta s’ha batut amb la guanyadora en la votació final.

Cal recordar que a la ciutat comtal caldran 10.000 voluntaris per fer possible la consulta. S’hauran d’habilitar 300 col·legis electorals i unes 1.400 meses, una xifra homologable als comicis oficials. La data coincidirà amb el 80è aniversari de les eleccions municipals que van desembocar amb la proclamació de la Segona República, el 12 d’abril de 1931.