Camps desmenteix la seua implicació en la trama de corrupció investigada per l’Audiència Nacional espanyola

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha comparegut aquest matí davant la premsa amb motiu d’unes informacions que el vinculen amb la investigació d’una trama de corrupció al si del PP. El president ha desmentit tota implicació en aquest assumpte i ha denunciat “filtracions interessades” del sumari.

>> La corrupció s’instal·la descaradament en el govern valencià

En la seua declaració davant els periodistes, Camps s’ha mostrat “profundament indignat” per les informacions revelades pel diari estatal El País, que ha publicat la informació que implica Camps en la trama. Ha dit que emprendria accions legals per preservar el seu honor i ha qüestionat rotundament la investigació del jutge Baltasar Garzón tot afirmant que és una estratègia que cerca “la divisió del PP”.

En acabant aquesta intervenció, Camps s’ha dirigit fins les Corts Valencianes per sotmetre’s a la sessió de control parlamentari. PSPV-PSOE i Compromís han basat les seues preguntes en aquesta qüestió. L’hemicicle valencià ha viscut una sessió polèmica, ja que l’oposició volia conèixer més detalls al respecte. Camps no ha volgut avançar si dimitirà en cas de ser imputat o si posarà el seu càrrec a disposició de la direcció nacional del PP. Al mateix temps, el president valencià no ha dit res sobre les suposades irregularitats en les adjudicacions de contractes dels seus consellers. Durant tota la sessió, Camps ha tingut un suport massiu entre els aplaudiments de més de la meitat de butaques de l’hemicicle, la proporció del seu partit en les Corts.