Can Alcover s’omple de solidaritat amb els dos vaguistes mallorquins a qui demanen 4 anys de presó

El passat dissabte 25 es celebrà a can Alcover (Palma) un acte per donar suport a Robert Abela i Marcel Pich. Els dos activistes s’enfronten a una pena de quatre anys de presó per participar de la vaga general del novembre del 2012. Unes 150 persones ompliren l’espai cultural.

Entre el públic assistent s’hi trobaven coneguts activistes de Mallorca d’un ampli espectre de moviments. Així,  s’hi pogueren veure representants de col·lectius i organitzacions com Pinyol Vermell, Albaïna, Pla de Mallorca en Marxa, CGT, CNT, Podem, MÉS per Mallorca, l’Obra Cultural Balear, Revolta Global, Assemblea de Docents, Xítxeros amb Empenta, Alternativa per Pollença o de l’Esquerra Independentista de Mallorca, entre d’altres.

L’acte va ser conduït per David Pujol, qui també fou encausat i absolt en un judici a quatre independentistes mallorquins ara fa dos anys. ‘No volem que en Robert i Marcel vagin a presó perquè apart de lluitar pels nostres drets, els estimam i per això som aquí’ apuntà Pujol. Seguidament, l’activista i director d’Ona Mediterrània Tomeu Martí va fer un parlament i féu esclatar el públic assistent quan els demanà si ‘permetrem que en Robert i en Marcel vagin a presó?’. La resposta unànime i forta fou ‘no!’.

Per la seva banda, Tonina Siquier, membre de l’Assemblea de Docents, intervingué a l’acte animant a tothom a concentrar-se davant dels jutjats de Palma el proper 6 novembre, data prevista pel judici.

Els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera afegiren emotivitat a l’acte quan, acompanyats d’en Delfí Mulet a la guitarra, improvisaren versos carregats de sentiment dedicats als dos activistes encausats. Poc després, el cantador Biel Majoral tornà a fer emocionar entonant el ‘No ens fareu callar’ del desaparegut Toni Roig.

L’acte va concloure amb les intervencions dels dos encausats. Marcel Pich apuntà, en el seu parlament, que ‘si estam imputats no és per robar a la gent treballadora sinó per defensar-la’.