[bar group="860×106"]

Càrregues i 6 detingudes en la concentració de suport a Núria Pòrtulas a Madrid

Concentració aquest dilluns davant l'Audiència Nacional espanyola on han jutjat Núria Pòrtulas. FOTO: ElSud.orgAquest dilluns 13 de juliol s’ha celebrat el judici a la gironina Núri Pòrtulas. A fora, la Policia Nacional ha carregat dues vegades contra el centenar de persones concentrades a les portes de l’Audiència Nacional espanyola, a Madrid. Els concentrats s’han dispersat per la zona i hi ha hagut almenys una tercera càrrega, segons informa el Sud.org. En tornar-se a agrupar, la Policia Nacional ha partit la manifestació en dos blocs i l’ha retingut a la plaça Colon, on han començat les identificacions. Hi ha hagut diversos ferits i, fins al moment, 6 persones detingudes.

En finalitzar el judici, la fiscalia manté l’acusació de pertanyença a banda armada i demana 5 anys de presó per a Pòrtulas. Mentre que la defensa segueix demanant-ne l’absolució.

L’advocat defensor, Benet Salellas, ha argumentat que hi ha una manca de proves i nombroses irregularitats en el procés. A més, també s’ha denunciat la persecució política que suposa aquest cas.

Salellas, ha insistit també en el fet que cap dels presumptes membres del grup terrorista italià ha estat condemnat per a pertinença en banda armada i que la única persona processada, Juan Sorroche, ha estat absolta pels tribunals italiants. De manera que “desmunta l’existència de cap grup terrorista”. Segons el grup de suport a Pòrtulas, a més, la Fiscalia no ha pogut rebatre en cap cas els arguments adduïts per la defensa, de manera que declaren estar “més convençuts que mai que la sentència resultant d’aquest procés serà absolutòria”.

Manifestació de suport a Girona

Aquest dissabte, 11 de juliol, unes 200 persones es van manifestar per exigir l’absolució de Núria Pòrtulas pels carrers de Girona. La manifestació va començar davant la seu d’ICV, on es va denunciar la responsabilitat d’aquest partit en el cas, considerant-lo responsable del muntatge policial i la persecussió que ha patit no només Núria Pòrtulas, sinó els diferents moviments socials.

En acabar, diferents parlaments van exemplificar aquests casos repressius, amb la presència de’n Franki de Terrassa, els encausats de l’Operació Estany, l’Enric Duran i l’Alfonso antikubotan. Aquest últim, a judici demà, en aquest cas per una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra en una manifestació en defensa dels espais alliberats el 2007. Una manifestació que va ser encerclada i retinguda durant més d’una hora i mitja i en què es van produir alguns enfrontaments amb la policia, on es va descobrir l’ús dels kubotans, una arma no reglamentària.


[bar group="860×106"]