[bar group="860×106"]

Centenars de manifestants per l’absolució d’en Jona, encausat pel Forat de la Vergonya

jonaAquest dissabte 26 de febrer centenars de persones van reclamar a Barcelona l’absolució de Jonathan Ivorra. El jove de l’Eixample encausat pels incidents que es produiren en una manifestació en suport del Forat de la Vergonya. Aquest dimarts dia 1 començarà el judici en el qual en Jona i un altre acusat estan amenaçats per una petició fiscal de vuit anys de presó, pels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics i atemptat a l’autoritat. La manifestació va sortir d’Arc de Triomf i va acabar al Forat de la Vergonya, a Ciutat Vella, on es va llegir un comunicat.

En els darrers dies hi ha hagut a Barcelona i en altres localitats com Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Poblenou, Montcada i Reixac, Terrassa, Eixample, Tarragona, a les facultats de Mundet i Raval de la Universitat de Barcelona diverses accions, mobilitzacions i actes per donar a conèixer el seu cas i per reclamar l’absolució d’en Jona.


Nombroses entitats socials, polítiques i veïnals s’han solidaritzat amb el jove. El grup de suport també ha convocat una concentració als jutjats de Barcelona dimarts  a les dotze del migdia.

El Forat de la Vergonya era un solar que els veïns de Ciutat Vella van convertir pel seu compte en l’únic espai verd i parc del barri, obert a tothom, fins que les màquines excavadores de l’ajuntament van entrar a destruir-lo l’octubre de 2006, fet que provocà diverses mobilitzacions, com la manifestació per la qual va ser detingut en Jona i ara s’enfronta a una elevadíssima petició fiscal. En aquest sentit, al final de la manifestació, un veí del barri de Ciutat Vella comentava el fet que un personatge com Millet, prou conegut també al barri per tot l’escàndol del Palau, o els responsables municipals de la trama corrupta de les llicències, estiguin alegrement al carrer, mentre un jove pot passar molts anys a la presó per defensar un projecte dels veïns del barri.


[bar group="860×106"]