[bar group="860×106"]

Centenars de persones es manifesten contra les bales de goma i reclamen la dimissió de Felip Puig

bcnstopbalesCentenars de persones es van manifestar aquest dimecres 21 de novembre a Barcelona en solidaritat amb Ester Quintana, la dona que ha perdut la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma disparada pels mossos d’esquadra durant la repressió de la vaga general del dia 14. Els manifestants denunciaven l’ús de les pilotes de goma d’aquest cos policíac, que ja ha causat la pèrdua de visió a 6 persones en els darrers anys, i reclamaven la dimissió del conseller d’interior Felip Puig, responsable d’aquestes actuacions.

La protesta estava convocada pels amics i familiars de l’Ester i per la plataforma Stop Bales de Goma, i va rebre el suport de nombroses entitats i col·lectius. Stop Bales de goma ha denunciat que el dia de la vaga es van recollir nombrosos projectils de 40mm de diametre amb punta esfèrica recoberta de material flexible (“sponge foam round nose”), aportant nombrosos testimonis que contradiuen les declaracions de Felip Puig, que poc després de la vaga mentia al públic afirmant que no s’havien utilitzat aquestes perilloses armes durant al passada vaga general.

Jesús Sahun, portaveu de la plataforma ‘Ull per ull’, creada pels amics de la víctima per reivindicar l’eliminació de les pilotes de goma, va denunciar que l’Ester va ser objecte “d’una agressió en majúscules, ja que li van apuntar directament al cap”.

tianabalesgomaEster Quintana, veïna de Barcelona de 42 anys, que ja ha estat donada d’alta de l’Hospital de Sant Pau, va ingressar d’urgències la nit del 14 de novembre amb l’ull rebentat i fractures als ossos de la cara, ha perdut la visió de l’ull. Els seus familiars han anunicat que presentaran una querella contra el cos policíac

La protesta contra les bales de goma es va fer present al llarg del dia a la campanya, nombrosos cartells de candidats van aparèixer amb pedaços als ulls. A Tiana, desenes de persones van protagonitzar una protesta contra les bales de goma davant la presència de Felip Puig en un acte de Convergència i Unió. Molts usuaris de xarxes socials van mostrar el seu suport a la campanya lluint també pedaços en els seus perfils.

(Fotos: @DLotine)


[bar group="860×106"]