[bar group="860×106"]

Cercavila anticapitalista per Sant Andreu amb motiu de l’1 de maig

Mig centenar de persones es manifesten en la convocatòria de Sant Andreu Anticapitalista

La tarda del dissabte 30 d’abril, Sant Andreu ha viscut una mobilització com a prèvia dels actes de l’1 de maig. Convocades per Sant Andreu Anticapitalista, mig centenar de persones han recorregut el poble tot assenyalant “culpables de la crisi i la precarietat”.

La convocatòria era a les sis de la tarda a la plaça de l’Estació de Sant Andreu Comtal. Ja a aquella hora, es veien els primers agents de paisà que durant tota la cercavila assetjarien les manifestants. El lema de la manifestació era Plantem cara a la precarietat laboral. Autoorganització i suport mutu. Al crit d’A, anti, anticapitalistes, la mobilització ha començat quan eren prop de dos quarts de set.ChThkR5WkAE3O1F

Al seu pas per la plaça Orfila, s’ha penjat una pancarta al costat de la boca del metro de Sant Andreu en solidaritat amb les treballadores de TMB que lluita i fan vaga pels seus drets. Ja allà ha començat, també, una dinàmica que es repetiria tota l’estona: un grup de manifestants encartellava oficines bancàries, immobiliàries i d’altres “culpables de la crisi i la precarietat”. Els cartells tenien diversos motius de denúncia, des del capitalisme i la crisi, fins a la lluita feminista i antiracista.

La cercavila ha agafat el carrer Gran, sense deixar de fer càntics en cap moment. La visibilització de la cercavila ha estat nombrosa, ja que eren moltes persones que passejaven per un carrer tallat parcialment a la circulació de vehicles. A l’alçada de la plaça de la Pomera s’ha penjat una pancarta en contra els legionarios. En arribar a una oficina d’Halcón Viajes s’hi han enganxat cartells per denunciar els “vols de la vergonya” que deporten persones pel simple fet de no tenir papers. Els crits contra la xenofòbia i a favor de la unitat de la classe obrera eren dels més nombrosos.

ChTkwb6WwAA-KyNLa manifestació ha pujat pel Passeig Fabra i Puig i ha enganxat cartells a totes les entitats bancàries que trobava. Saludada La Cinètika, la mobilització ha arribat fins a la Meridiana. Ha estat allà, a l’esplanada de l’estació de Sant Andreu Arenal, on s’ha desconvocat la mobilització i s’ha convidat la gent a participar de les mobilitzacions anticapitalistes de l’endemà, diumenge 1 de maig.

Desconvocada la mobilització, s’han vist passar cinc furgonetes de la BriMo que romanien aparcades allí a prop. Un grup de policies de paisà s’ha dedicat a seguir de forma intimidatòria un grup de persones que marxaven de la cercavila, sense que es tingui coneixement de cap acció repressiva.

Aquesta és la primera mobilització prèvia en motiu de l’1 de maig a Sant Andreu. L’any passat, la mateixa cercavila es va desconvocar el dia abans per poder participar de la manifestació antirepressiva en solidaritat amb les ‘encausades pels fets del Parlament’. La coordinació anticapitalista a Sant Andreu és un treball conjunt entre el Grup Elissa, Arran Sant Andreu, el Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi, Endavant Sant Andreu i l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Congrés.


[bar group="860×106"]