[bar group="860×106"]

Cremen el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya

La matinada de diumenge 18 a dilluns 19 de setembre uns desconeguts van incendiar a Terrassa el cotxe del Segretari General de la CGT de Catalunya Ermengol Gassiot.

Des del sindicat llibertari han denunciat aquest atac ha passat “pocs dies després d’una manifestació sorpresa pel centre de Barcelona contra la repressió del cas ‘Som 27 i més’”, el cas on 27 professors, treballadors i estudiants de la UAB, entre ells Gassiot, que és professor, estan encausats amb unes peticions de més d’onze anys de presó per l’ocupació del Rectorat el 2013.

Antecedents a Terrassa

La mateixa ciutat ja ha viscut en anteriors ocasions atacs incendiaris d’elements ‘incontrolats’ contra moviments socials: el Centre social Okupat Vallparadís fou atacat en dues ocasions els anys 1997 i 1998; i l’any 2001, un altre casal okupat; el desembre de 2003 la seu de la CGT a Terrassa i el Consell de la Joventut  van patir un altre atac feixista; el febrer de 2007 un jove militant de les JC va ser hospitalitzat després d’un greu ataca feixista; el juliol de 2008 fou atacada la casa okupada a Can Karretes; el novembre de 2011 foren llençats artefactes incendiaris al local del col·lectiu Terrassa Respon.  Tots els atacs van quedar impunes. La localitat també ha viscut greus casos de violència a mans de forces policials, com la mort a mans de la policia local del jove Jonathan Carrillo, l’any 2009. Als anys 90 i començaments dels 00 Terrassa fou escenari d’una forta repressió policial.

Comunicat de la CGT de Catalunya:

cgt-atemptatpatronal1

El vehicle ha quedat completament calcinat. Foto: CGT

La nit de diumenge a dilluns, el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya va ser cremat a un carrer de Terrassa i ha quedat totalment calcinat.

Ens preocupa que aquest fet hagi passat pocs dies després d’una manifestació sorpresa pel centre de Barcelona contra la repressió del cas ‘Som 27 i més’, on ell és un dels 27 imputats a qui demanen més d’onze anys de presó per defensar la universitat pública. Ens preocupa que hagi cremat a la ciutat on ha tornat a viure fa 15 dies i on va militar des de l’assemblea d’okupes per construir espais d’autogestió i des d’on es va enfrontar al poder i les seves injustícies. Ens preocupa que hagi cremat el cotxe del secretari general de la nostra organització, un sindicat compromès de manera radical amb la lluita de la classe treballadora.

No volem pensar que aquest incendi és una amenaça cap a ell o cap a tota la militància de la CGT per intentar condicionar la nostra acció sindical i social. Si els nostres temors es confirmen, volem deixar clar que aquest tipus d’agressions no aconseguiran de cap manera el seu objectiu.

Si ens toquen a una, respondrem totes.
Visca la lluita de la classe obrera!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
20 de setembre de 2016

 

 

 


[bar group="860×106"]