[bar group="860×106"]

Criden a “encerclar Pegida” a l’Hospitalet de Llobregat

Protesta islamòfoba a Malmö encerclada per centenars d’antifeixistes

L’intent de l’extrema dreta d’importar l’experiència islamòfoba de Pegida als Països Catalans viurà un nou capítol aquest dimecres a l’Hospitalet de Llobregat. En aquesta ciutat de l’àrea metropolitana de Barcelona, on la xenòfoba Plataforma per Catalunya va obtenir a les darreres municipals més del 7% dels vots i 2 regidors, s’hi ha convocat una concentració de Pegida.

Per a donar una resposta, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha fet una crida a encerclar Pegida. La idea es basa en la fotografia d’una concentració a Malmö el passat 9 de febrer que ha donat la volta al món. La quinzena d’islamòfobs van rebre la resposta de centenars de ciutadans que van encerclar-los per a fer palesa la majoria social antifeixista. La concentració de UCFR ha escollit com a punt de partida l’Acollidora, a la Rambla Just Oliveres. L’hora anunciada és les set de la tarda.

La concentració de Pegida del proper dimecres no ha estat el primer intent d’importar l’ofensiva islamòfoba als Països Catalans, aprofitant el rebuf dels atemptats de París. Així, el passat gener ja s’anuncià una primera concentració a l’Hospitalet, que no es va arribar a celebrar, però que va ser resposta per una mobilització antifeixista. També a València, el passat 30 de gener, la concentració islamòfoba va fracassar en reunir menys de 30 persones. La resposta antifeixsta de la setmana següent aplegà deu vegades més manifestants. Aquest passat 7 de març Democracia Nacional també pretengué fer la seva concentració islamòfoba a Barcelona, que aplegà només 30 manifestants i fou resposta per una concentració antifeixista.


[bar group="860×106"]