[bar group="860×106"]

Davant la sentència del TC, la CUP referma el seu rebuig als estatuts i l’aposta per la independència dels Països Catalans

Davant el veredicte del Tribunal Constitucional de l’estat espanyol sobre l’estatut d’autonomia del Principat, emès aquest dilluns dia 28, l’esquerra independentista catalana ha reafirmat la seva aposta per la independència dels Països Catalans.

Així, en un comunicat fet públic avui dimarts dia 29, la Candidatura d’Unitat Popular certifica “la mort de l’autonomisme”, afirmant que “només des de la ingenuïtat o des de la desvergonya es podia considerar que un pronunciament del Tribunal Constitucional respecte l’Estatut del Principat en un sentit o en un altre canviaria substancialment la situació dels Països Catalans com a subjecte de drets polítics”.

Recordant els centenars de milers de persones que han pres part en les consultes per la independència, afirma que “la democràcia va més enllà de les lleis i, de fet, la CUP considera que no és possible una veritable democràcia en el marc jurídic espanyol”.

La Candidatura de l’esquerra independentista, davant aquesta situació, es referma en els seus principis, la independència i el socialisme pels Països Catalans.


[bar group="860×106"]