Desenes de milers de persones es manifesten a València en defensa de la llengua i el país

desenes milers

Desenes de milers de persones han omplert aquesta tarda els carrers de València en defensa de la llengua i la cultura i per denunciar la corrupció del sistema polític. Aquesta ha estat una de les manifestacions més importants de la diada del 25 d’abril dels darrers anys. Més enllà de la reivindicació que obria la marxa sobre el dret a rebre TV3 al País Valencià, el clima de la convocatòria evidenciava el rebuig frontal d’una part important de la ciutadania contra un govern a qui molt ja comparen amb els governs de Mubarak o Berlusconi.

>> Galeria d’imatges

picasa_albumid=5596624151782812161

La programació de mobilitzacions de l’esquerra independentista per a commemorar la diada del 25 d’abril s’ha iniciat al matí a Llíria, amb la manifestació juvenil convocada per CAJEI i Maulets. Aquesta manifestació ha aplegat centenars de persones i ha finalitzat amb un acte polític amb parlaments de les dues organitzacions i actuacions de cultura popular.

A la tarda, l’esquerra independentista ha participat a la manifestació de València amb un bloc propi molt nombrós. La convocatòria d’enguany es feia sota el lema “Construïm la Unitat Popular, construïm els Països Catalans”, i al manifest es remarcava la necessitat que “el procés de construcció nacional ha de fer-se en paral·lel al desenvolupament d’una democràcia participativa on les classes populars siguen les vertaderes mestresses del seu futur”. El manifest també feia una crida a augmentar el nivell organitzatiu, citant explícitament la CUP. Aquest manifest s’ha llegit en l’acte polític previ a la manifestació, que enguany ha arrencat de les Torres de Quart degut a la maniobra del GAV de demanar permís per a fer una manifestació pel centre de la ciutat.